Päiväopinnoista monimuoo-opintoihin

16 helmi 2017
KYSYMYS
Hei!

Opiskelen toista vuotta restonomiksi päiväopintoina ja opintoni ovat edistyneet normaalisti. Haluaisin kuitenkin vaihtaa opiskelumuodon monimuodoksi, sillä se sopisi minulle paremmin esim. terveydentilani vuoksi ja sallisi lisäksi töissä käymisen opiskelun ohella. Tämän hetkinen amk:ni ei kuitenkaan tarjoa monimuoto-opetusta omalta alaltani. Pystyisinkö siis hakemaan siirtohaussa toukokuussa toiseen ammattikorkeaan, jossa alkaa syksyllä 2017 restonomin monimuotokoulutus? Onko ylipäätään mahdollista siirtyä tällä tavalla koulusta toiseen ja alkavaan koulutukseen, kun on jo käynyt kaksi vuotta toisessa koulussa?
Lisäksi, onko opintoihin mahdollista saada opintotukea molemmissa tapauksissa: opiskelen päätoimisesti, enkä käy töissä tai olen töissä osa-aikaisesti / opiskelen ja käyn töissä?
Onko monimuotototeutuksen lähipäiviin pakko osallistua? Koulu, joka ainoana tarjoaa minua kiinnostavaa monimuotokoulutusta, sijaitsee yli 500km päässä asuinpaikastani, enkä pysty muuttamaan lähemmäs ainakaan heti. Useampana päivänä putkeen osallistuminen lähitunneille on siis aika vaikeaa kulkemisen, yöpymisen ja ihan rahankin takia.

Jos en pysty hakemaan siirtohaussa, pystynkö hakemaan normaalissa yhteishaussa kyseiseen monimuotokoulutukseen, kun se haussa on? Onko minulla mitään mahdollisuuksia päästä sisään, kun olen opiskellut kaksi vuotta toisessa koulussa, mutta samaa alaa?


Kiitos paljon jo etukäteen vastauksista! :)

Vastaus

16 maalis 2017

Hei Anni,

Ja kiitos viestistäsi! Ammattikorkeakoulusi vaihtaminen siirtohaun kautta pitäisi ymmärtääkseni onnistua ihan normaalisti, vaikka kyseinen koulutus siellä onkin vasta alkamassa. Jokaiselle opiskelijalle luodaan kuitenkin henkilökohtaiset opintosuunnitelmat joiden mukaan tutkinnon eteneminen suunnitellaan. Suosittelisin kuitenkin ottamaan yhteyttä suoraan kyseiseen ammattikorkeakouluun ja varmistamaan asian heidän kanssaan. Jos siirtyminen heidän opetusohjelmaansa ei onnistu, tässä vielä linkki meidän sivuiltamme löytyviin Matkailu- ja palveluliiketoiminnan monimuotokoulutuksiin. Lähiopetuspäivien läsnäolovelvollisuus on myös hyvin pitkälti kiinni kyseisen oppilaitoksen omista käytännöistä ja kurssien opettajista. Olet oikeutettu Kelan opintotukeen myös monimuoto-opetuksessa. Muistuttaisin kuitenkin, että vaihdettuasi toiseen korkeakouluun siirtohaussa, menetät opinto-oikeutesi ensimmäiseen kouluusi.

Toivottavasti tämä oli sinulle avuksi ja tsemppiä loppuopintoihisi!

Terveisin,

Henni
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.