Opintojen lykkääminen ammattikorkeakoulussa

04 joulu 2015
KYSYMYS
Hei,
Sain opiskelupaikan Lamk:in sosionomi puolelta viime marraskuussa (-14), otin paikan vastaan mutta olen kuitenkin ollut tämän vuoden poissaolevana. Olin opiskelupaikan saadessani matkalla Australiaan ja suomeen palaan vasta ensiviikolla. Kuulin siis uudesta lainsäädöksestä vasta nyt. Onko siis niin että minun täytyy aloittaa opiskeluni nyt tammikuussa tai muuten menetän paikkani? Tarkoitukseni oli siis aloittaa vasta 2017 tammikuussa jotta saisin hyvät säästöt ennen kouluun lähtöä.
Kiitos jo etukäteen.

Vastaus

16 joulu 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Laki opintojen lykkäämisestä ensimmäisenä vuonna tuli voimaan vasta vuoden 2015 syksyllä. Jos olet siis saanut opiskelupaikan syksyllä 2014, oletan, että lakiuudistus ei koske sinua. Opiskelijalla on yleensä oikeus ilmoittautua poissaolevaksi opiskelijaksi yhteensä kahden lukuvuoden ajaksi, joten sinulla pitäisi olla vielä yksi lukuvuosi käytettävänä.

Saat siis olla poissaolevana yhteensä kahden lukuvuoden ajan. Mikäli opinto-oikeutesi alkoi tammikuussa 2015, tarkottaisi se, että pitäisi olla ok, jos aloitat opiskelut tammikuussa 2017. Kannattaa kuitenkin vielä varmistaa LAMK:ilta, miten poissaolo-oikeus heillä käytännössä toimii – etenkin sinun tapauksessa, kun koulusi alkaa keskellä lukuvuotta tammikuussa.

Terkuin,
Emilia
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.