Opintojen lykkääminen ja poissaolo-oikeus

09 helmi 2015
KYSYMYS
Hei, tätä on moni muukin kysynyt, mutta onko opintojen aloituksen lykkäämisestä olemassa jokin yleinen laki? Olen kiinnostunut Environmental Engineering -koulutusohjelmasta Tamkissa ja Metropoliassa. Voiko opiskelupaikan ottaa vastaan ja ilmoittautua sitten poissaolevaksi? Luin jostain, että laki olisi sen suhteen muuttunut, mutta ehkä lykkääminen ja poissaolevaksi ilmoittautuminen ovat eri asioita?

Kiitos!

Vastaus

09 helmi 2015

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi! Kyllä, opintojen aloituksen lykkäämiselle on voimassa laki. Opintojen lykkäämisellä ja poissaolevaksi ilmoittautumisella tarkoitetaan samaa asiaa.

Poissaolo-oikeuteen on mahdollisesti tulossa lakimuutoksia syksylle 2015. Siinä tapauksessa, jos poissaolo-oikeuden lakimuutos tulee voimaan syksyllä 2015, niin opiskelijoiden tulee ilmoittautua läsnäolevaksi ensimmäisenä lukuvuonna, jollei heillä ole laissa erikseen määriteltyä perustetta ilmoittautua poissaolevaksi. Tietyillä aloilla tämä sääntö on jo käytössä esimerkiksi siksi, että se on välttämätöntä opetuksen järjestämiseksi. Opiskelijoiden tasapuolinen kohtelu puoltaa menettelyn yhdenmukaistamista.

Tällä hetkellä kokopäiväopiskelija voi tekemänsä poissaoloilmoituksen perusteella olla poissa yhteensä kahden lukuvuoden ajan koko opiskeluoikeusaikana (normiaika + 1 vuosi). Tämä ilmoitettu poissaoloaika ei kuluta opintojen enimmäisaikaa, vaan siirtää valmistumisaikaa. Huomioithan, että jos haluat siirtää opintojen aloittamista myöhemmäksi, sinun on otettava opiskelupaikka vastaan ja ilmoittauduttava poissaolevaksi opiskelijaksi.

Onnea opintojen etsintään!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.