Opintojen lykkääminen ja monimuotototeutus

27 tammi 2015
KYSYMYS
Hei! Aioin hakea kevään 2015 yhteishaussa opiskelemaan restonomiksi Mamkiin, ja jos pääsen kouluun, lykkään aloitusta vuodella. Jos haluan, voinko kuitenkin aloittaa aiemmin tai tehdä jotain hyödyllisiä opintoja avoimessa Amk:ssa? Aion hakea monimuotototeutukseen, koska en pysty vielä muuttamaan. Jos kuitenkin jossai vaiheessa päätän muuttaa Mikkeliin, voinko siirtyä päiväopetukseen?

Vastaus

27 tammi 2015

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Jos haluat siirtää opintojen aloittamista myöhemmäksi, sinun on otettava opiskelupaikka vastaan ja ilmoittauduttava poissaolevaksi opiskelijaksi. Huomioithan sen, että koulutus, johon sinut on valittu, alkaa mahdollisesti vain kerran vuodessa tai harvemmin. Eli jos päätät ilmoittautua poissaolevaksi, otathan selvää järjestetäänkö koulutustasi syksy- ja kevättoteutuksina. Jos koulutusta järjestetään niin syksy- että kevättoteutuksina, on sinun mahdollista ilmoittautua poissaolevaksi vain yhden lukukauden verran. Sinulla on myös mahdollisuus suorittaa opintoja avoimessa amk:ssa, ja opinnot ovat hyväksiluettavissa osaksi ammattikorkeakoulututkintoa.

Monimuotototeutuksesta on mahdollista vaihtaa päivätoteutukseen aikataulusta ja päivätoteutuksen ryhmäkoosta riippuen. Kun siirtyminen on ajankohtaista, olethan yhteydessä ammattikorkeakouluun, jossa koulutuspaikkasi on.

Onnea opintoihisi!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.