Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-1 koulutusta 1 tuloksesta

TV & Radio - radiotoimittaja, televisiokäsikirjoittaja -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Radiotoimittaja ja televisiotoimittaja

Radio- ja televisiotoimittajan työ on tietojen hankkimista, muokkaamista ja välittämistä kuuntelijoille ja katselijoille. Radio- ja televisiotoimittajien työnkuvaan vaikuttaa se, minkä kanavan palveluksessa työskennellään ja mitä ohjelmaa tehdään. Tiedon välittämisen lisäksi nykypäivänä on tärkeää lähetyksen viihteellisyys ja elämyksien välittäminen. Toimittajan työhön liittyy juontamisen lisäksi myös haastattelun suunnittelu. Taustatyön tekeminen kuuluu työnkuvaan ja toimittajalta odotetaan omia ideoita.

Radiotoimittajat juontavat uutislähetyksiä ja radioselostuksia sekä tekevät dokumenttiohjelmia,  radiokuunnelmia ja musiikkiformaattiohjelmia, kun taas televisiotoimittajat juontavat monenlaisia televisio-ohjelmia sekä tekevät ohjelmien taustatoimittamista. Työajat riippuvat pitkälti työpaikasta ja toimituksesta. Työ voi olla toisinaan raskasta ja hyvinkin kiireistä.

Televisiokuvaaja

Televisiokuvaaja on suunnitteleva kuvaaja, jonka tehtäviin kuuluu teknisten töiden ohella työnjohdollisia ja taiteellisia tehtäviä. Ammatti on erotettava tehtävien monipuolisuuden ja laajuuden vuoksi operoivan kuvaajan ja kameramiehen töistä. Televisiokuvaaja kuuluu taiteelliseen ja tekniseen työryhmään, jonka tehtävänä on muuttaa studiossa tehty ohjelma tai muualla järjestetty tilaisuus, esimerkiksi urheilutapahtuma, televisiokuvaksi ja ääneksi. Ohjelman visuaalinen ilme on televisiokuvaajan vastuulla.

Vertaile koulutuksia