AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | peliohjelmointi | päivätoteutus

Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Insinööri (AMK) | peliohjelmointi | päivätoteutus

Hyppää pelien luovaan maailmaan ja hae opiskelemaan Xamkin peliohjelmoinnin insinöörikoulutukseen!

Peliohjelmoinnin opinnot suoritettuasi osaat suunnitella, toteuttaa ja testata pelejä sekä hyötysovelluksia. Kansainväliset tapahtumat ja verkostoituminen ovat tärkeä osa pelialan kulttuuria, ja opintojesi aikana sinulla on mahdollisuus osallistua useisiin pelialan tapahtumiin ja verkostoitua alan ammattilaisten kanssa. Voit tehdä yhteistyötä niin peliteollisuuden kuin perinteisenkin ohjelmistoteollisuuden kanssa jo opintojesi aikana erilaissa projekteissa. Voit myös työskennellä yrityksissä tai julkaista omia kaupallisia tuotteitasi jo opintojesi aikana.

Peliohjelmoinnin insinöörikoulutuksen sisältöä kehitetään jatkuvasti tiiviissä yhteistyössä peliteollisuuden ja siellä toimivien yritysten ja ammattilaisten kanssa. Koulutuksen aikana saat hankittua kattavan peliohjelmoinnin ammattitaidon, joka on suoraan hyödynnettävissä myös missä tahansa ohjelmistokehityksessä.

Opintojesi aikana teet yhteistyötä niin peliteollisuuden kuin perinteisenkin ohjelmistoteollisuuden kanssa erilaissa projekteissa. Voit jo opintojen aikana työskennellä yrityksissä tai julkaista omia kaupallisia tuotteitasi. Kerrytät opintojesi aikana portfoliota, joka tuo osaamisesi esille tuleville työnantajille. Projektipainotteisen koulutuksen avulla voit kehittää osaamistasi sinua kiinnostavissa pelituotannoissa ja keskittyä opinnoissa omiin mielenkiinnon kohteisiisi.

Peliohjelmoinnin opinnot suoritettuasi osaat suunnitella, toteuttaa sekä testata pelejä. Kansainväliset tapahtumat ja verkostoituminen ovat tärkeä osa pelialan kulttuuria, ja opintojesi aikana sinulla on mahdollisuus osallistua useisiin pelialan tapahtumiin ja verkostoitua alan ammattilaisten kanssa.

Työelämässä

Sinun on mahdollista työllistyä alalle jo opintojesi aikana sekä hyödyntää sitä opintojesi kartuttamiseen. Työskentelet aidoissa yritystoimeksiannoissa ja olet mukana julkaisemassa kaupallisia pelituotteita tai hyötysovelluksia jo koulutuksen aikana. Xamkin Gamelab-oppimisympäristö mahdollistaa myös työn opinnollistamisen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit työskennellä normaalisti pelialalla tai ohjelmistokehityksessä ja kerryttää opintosuorituksia yhdessä yrityksen kanssa yhdessä sovituista työtehtävistä.

Mikäli näet itsesi uutena pelialan yrittäjänä, pystyt opinnoissasi edistämään yrittäjyyttäsi. Xamkin tutkimus- ja kehittämishankkeiden tarjoamat kiihdyttämö- sekä hautomo-ohjelmat tarjoavat tukea yrittäjille aina ideoinnista startup-yrittäjyyteen. Opintojesi aikana pystyt kokeilemaan siipiäsi pelialan yrittäjänä, mikäli niin haluat ja hyödyntää opintoja oman yritysidean eteenpäin viemiseen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2025

  • Lähiopetus
  • Kotka
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK) 

Kustannukset

  • Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 10 700 euroa / lukuvuosi. Lisätietoja löydät Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilta sivuilta.
  • Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 10 700 euros/academic year. More information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Insinööri (AMK) | peliohjelmointi | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...

Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu