AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Rakennusarkkitehti (AMK) | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu, paikassa Tampere
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Rakennusarkkitehti (AMK) | päivätoteutus

Tavoite

Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelmassa yhdistyvät luovuus, tekninen osaaminen ja rakennetun ympäristön asiantuntijuus. TAMKista valmistunut rakennusarkkitehti (AMK) ymmärtää rakennetun ympäristön suunnittelun monialaisuuden ja vastuullisuuden.

Koulutuksen sisältö

Opetus perustuu suunnitteluprojekteihin, joissa sovelletaan käytäntöön teoriatietoa rakennus- ja talotekniikasta, korjausrakentamisesta, energiatehokkuudesta, vähähiilisyydestä ja asiakaslähtöisyydestä.

Opinnoissa käydään läpi rakentamisen ja rakennusalan perusteet, arkkitehtuurisuunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet sekä suunnittelun perustyökalut. Perehdyt asuntosuunnitteluun ja julkiseen rakentamiseen, runkojärjestelmiin, rakenneosiin ja rakennusfysiikkaan sekä energiatalouteen. Omaksut BIM-mallinnuksen hyödyntämiseen suunnittelualojen yhteensovittamisessa sekä korjausrakentamisessa. Osaamisesi täydentyy rakennusterveyden opinnoilla sekä korjausrakentamiseen liittyvillä projekteilla.

Suunnittelutehtävät tehdään digitaalisesti ja kolmiulotteisesti virtuaali- ja tietomalleiksi. Tietomallien tarjoamaa tietoa hyödynnetään lisäksi rakennusosien suunnitteluun ja listaukseen, energia-, kustannus- ja hiilijalanjälkilaskentaan sekä olosuhdesimulointiin.

Opiskelu TAMKin rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelmassa on monipuolista lähiopetusta, jossa hyödynnetään monialaisen korkeakoulun mahdollisuuksia niin opiskelijoiden kuin opettajien asiantuntemuksen laajentamiseksi. Käytännön projektien kautta avartuu ymmärrys eri suunnittelualojen yhteistyön tärkeydestä sekä tiimityöharjoittelua eri osapuolien näkemysten yhteensovittamisesta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Rakennusarkkitehti (AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 Tampere

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampere on Suomen suosituin opiskelu- ja asuinkaupunki. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä kohtuulliset elinkustannukset tekevät siitä vetovoimaisen. Joka kuudes kaupungin yli 240 000 asukkaasta on opiskelija – täällä on helppo solahtaa joukkoon. Moni sanoo, että Tampere on...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu