AMK-tutkinnot, päiväopinnot
4,0 (4 Arvioinnit)

Tietotekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tietotekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Tietotekniikan insinöörinä olet tietotekniikan suunnittelun, käytön, kehittämisen ja soveltamisen asiantuntija. 

Savonia-ammattikorkeakoulun tietotekniikan koulutuksessa opit ammatilliset tiedot ja taidot, joita tarvitset kansainvälisellä ICT-alalla. Opinnoissa syvennyt tietoteknisten järjestelmien määrittelyyn, suunnitteluun ja toteutukseen. Tutuiksi tulevat myös tietoverkot, palvelimet, tietokannat, pilvipalvelut ja esineiden internet. 

Suuntautumisesi mukaan opit ohjelmistojen suunnittelun ja toteutuksen joko web- tai sovelluskohtaisella käyttöliittymällä. Lisäksi opit tietokantojen integroinnin osaksi sovelluksia. 

Myös valmisohjelmistojen käyttö ja räätälöinti eri sovelluksiin sopiviksi on osa opintoja. Yritysten ja organisaatioiden tietoverkkojen ja palvelinjärjestelmien suunnittelu, toteutus sekä ylläpito ovat niin ikään tärkeä osa opintoja. 

Työssäsi tietotekniikan insinöörinä olet teknologisen kehityksen kärkijoukossa. Tulevaisuuden menestyjät luodaan tuomalla teknisesti korkealaatuisiin tuotteisiin ja palveluihin miellyttävä käyttökokemus. Tässä onnistuminen vaatii, että ymmärrät korkeatasoisen käytettävyyden merkityksen osana ratkaisua. 

Valmistuttuasi sinulla on laaja tietotekninen osaaminen: hallitset palvelujen, sovellusten ja toiminnan suunnittelun sekä kehittämisen. Teknisen osaamisen lisäksi kokonaisuuksien hallinta, asiakaslähtöisyys ja palveluosaaminen kuuluvat oleellisena osana ammatilliseen osaamiseesi.  

Savonian tietotekniikan koulutus tekee yhteistyötä Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa ja osa tarjottavista kursseista toteutetaan yhdessä. 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun tietotekniikan insinöörikoulutuksesta saat tietotekniikka-alalla tarvittavan tietotaidon. Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, etä- ja itsenäisestä opiskelusta, verkko-opiskelusta ja harjoittelusta. Opiskelu sisältää myös työelämälähtöistä tutkimus- ja kehittämistoimintaa esimerkiksi asiakasyrityksille tehtävien projektien muodossa. 

Opinnot koostuvat yleisaineopinnoista, tietotekniikan perus- ja ammattiopinnoista, syventävistä opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Eri opintovuosille on muodostettu omat teemansa. 

Ensimmäisenä vuonna perehdyt tekniikan opiskeluun ja orientoidut ammattialaasi. Hankit tietotekniikan alan perustietämystä ja matemaattisluonnontieteen, viestinnän ja vieraiden kielten perusvalmiuksia. Opit myös projektityötaitojen perusteet. 

Toisena vuonna opintojen ammatillisen osaamisen pohjaa laajennetaan: osaat analysoida erilaisia ratkaisuja ja hallitset suunnittelutyön perusperiaatteet. Tiimityötaitosi kehittyvät. Lisäksi matematiikan ja fysiikan osaamisesi syvenee ja niiden käytännön soveltamistaidot vahvistuvat. 

Kolmantena ja neljäntenä vuonna kykenet suunnittelemaan, toteuttamaan ja ylläpitämään laajoja järjestelmiä, ja perehdyt laajemmin talousaineisiin, kehittämisosaamiseen ja projektitoimintaan. 

Merkittävä osa tietotekniikan insinöörin opinnoista on ammattiopintoja, jotka painottuvat laitetekniikkaan, ohjelmointiin, tietokantoihin, tietoverkkoihin, käyttöjärjestelmiin sekä tietojen ja taitojen käytäntöön soveltamiseen. 

Ammattiopinnoissa korostuu tietotekniikka-alan jatkuva kehittyminen sekä laitteiden ja menetelmien jatkuva uusiutuminen. Ammattiopinnot tukevat myös ryhmätyötaitojen, vastuullisuuden ja esiintymistaitojen kehittymistä. 

Tietotekniikan insinöörikoulutukseen voi hakeutua ilman aiempaa syvällistä tietotekniikkaosaamista. Tietokoneen peruskäyttötaidot riittää. 

Uramahdollisuudet

Tietotekniikan insinöörin työnkuva saattaa sisältää tietotekniikkaan liittyviä määrittely-, suunnittelu-, toteutus-, testaus-, käyttöönotto- ja ylläpitotehtäviä. Ala tarjoaa myös konsultointi-, myynti-, markkinointi-, hankinta- ja koulutustehtäviä. Myös yrittäjyys on yksi uravaihtoehto, ja tähän saat valmiuksia jo opintojen aikana. 

Tutkinto antaa myös monipuoliset mahdollisuudet uralla etenemiseen, jos tavoitteenasi on edetä asiantuntijatehtävistä esimerkiksi esimies- ja johtotehtäviin kansainvälisellä tietotekniikka-alalla. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 4 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
4/5
-
12 joulu 2016
Tietotekniikan osaamista

Tietotekniikan koulutusohjelma on ollut tähän asti melko hyvä, uuden opintosuunnitelman myötä tulleet 5opintopisteen muutokset ovat olleet erittäin hyvä juttu ja sen kautta opi...

Näytä lisätiedot
4/5
N23 inssi
05 joulu 2016
Tietotekniikka

Pätevät opettajat ja mukavat kanssaopiskelijat. Voin myös suositella vapaa-ajan aktiiviteettien kannalta.

4/5
Kuin kotona
19 touko 2016
Käytännön tekemistä ja loogista päättelyä!

Tietotekniikan koulutusohjelma Savoniassa tarjoaa kattavan koulutuksen ohjelmoinnin ja tietoverkkojen alalla. Opetus on käytännönläheistä, eli alusta asti käydään käsin laitteid...

Näytä lisätiedot
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu