Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Röntgenhoitajana olet näyttöön perustuvan lääketieteellisen kuvantamisen ja sädehoidon toteuttamisen asiantuntija.

Työssäsi röntgenhoitajana teet erilaisia kuvantamistutkimuksia ja avustat erilaisissa radiologisissa hoitotoimenpiteissä. Vastaat osaltasi esimerkiksi röntgentutkimusten suorittamisesta, röntgenkuvien käsittelystä, analysoinnista ja arkistoinnista. Röntgenhoitajana tehtäviisi kuuluu myös potilaan hoitaminen ja ohjaus sekä tutkimuslaitteiden tarkkailu, jotta tutkimusten suorittaminen on turvallista ja tutkimustulokset laadukkaita.

Röntgenhoitajaksi opiskelu ja alalla työskentely edellyttävät sinulta kiinnostusta matematiikkaan ja fysiikkaan. Lisäksi tarvitset kädentaitoja, luovuutta ja tarkkuutta sekä tietoteknisiä taitoja. Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot korostuvat tutkimus- ja hoitotilanteissa moniammatillisissa työyhteisöissä.  

Röntgenhoitajan työ on jatkuvassa muutoksessa. Teknologian kehittyminen, ajankohtaiset yhteiskunnalliset muutokset ja alan tutkimustiedon lisääntyminen edellyttävät jatkuvaa kouluttautumista, oman osaamisen kehittämistä ja uusien työmenetelmien sekä laitteiden käytön haltuunottoa.

Valmistuttuasi olet taitava kliinisen radiografian asiantuntija – valmiina merkitykselliseen työhön ihmisten parissa!

Koulutuksen sisältö

Asiantuntijuutesi kehittyminen alkaa ammattialaan perehtymisestä, jossa koulutuksen aikana osaaminen kehittyy kohti kliinisen radiografian asiantuntijuutta.

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä. Opiskelusi sisältää lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua sekä ammattitaitoa edistävää harjoittelua. Ammattitaitoa edistävässä harjoittelussa voi olla vuorotyötä sisältäviä jaksoja.

Uramahdollisuudet

Röntgenhoitajat työskentelevät terveyskeskusten ja sairaaloiden röntgen-, isotooppi- ja sädehoito-osastoilla sekä yksityisillä lääkäriasemilla ja sairaaloissa. Terveydenhuollon organisaatioiden lisäksi voit työskennellä terveydenhuoltoa palvelevissa yrityksissä mm. tuotekehitys-, markkinointi- ja koulutustehtävissä.

Työpaikkoja voi olla teollisuuden ja ympäristöterveydenhuollon palveluksessa, tutkimus- ja opetustehtävissä sekä eläinlääkintähuollossa työskentelee lukuisia röntgenhoitajia.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Röntgenhoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 2 arviointiin

Säde-sedö

Koulutus hyvä pohjimmiltaan, opettajat päteviä ja suurinosa kursseista kiinnostavia, mutta liikaa turhanpäiväisiä liibalaaba tehtäviä.

Tuleva röntgenhoitaja

Röntgenhoitaja koulutus on todella mielenkiintoinen. Savoniassa pääsee harjoittelemaan oikeassa röntgenissä käytäntöä ja opetus koulunpenkillä on tosi laaja ja eri kurssien opit sitoutuvat hyvin yhteen. Suosittelen!

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: