Viestinnän ja digitaalisen markkinoinnin harjoittelija

Oletko kiinnostunut työskentelemään digitaalisen markkinoinnin tehtävissä? Opiskeletko esimerkiksi viestintää  tai markkinointia? 

Viestinnän ja digitaalisen markkinoinnin harjoittelija

Oletko kiinnostunut työskentelemään digitaalisen markkinoinnin tehtävissä? Opiskeletko esimerkiksi viestintää  tai markkinointia? Tarjoamme viestinnän ja digitaalisen markkinoinnin harjoittelupaikkoja yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Voit olla myös jo valmistunut.

Haemme harjoittelijoita kaksi kertaa vuodessa (hakuajat yleensä touko-kesäkuussa ja marras-joulukuussa). Harjoittelut ovat määräaikaisia, ja niiden kesto on noin viisi kuukautta. Harjoittelu sijoittuu yleensä aikavälille syyskuu-tammikuu tai helmikuu-heinäkuu. Harjoittelujakson palkka on 800 € / kk ja työaika 30 tuntia viikossa.

  Haku ei ole tällä hetkellä auki.  

Voit kysyä lisätietoja hakuaikojen ulkopuolella sähköpostitse (emma.niemi@studentum.fi).

Kaikki Keystone Education Groupin avonaiset työpaikat näet täältä.


Viestinnän ja digitaalisen markkinoinnin harjoittelijan työtehtävät

Harjoittelijana voit päästä esimerkiksi:

 • vastaamaan studentum.fi- ja koulutus.fi-sivustojen sisällöntuotannosta yhdessä viestintätiimimme kanssa
 • kirjoittamaan esittelyjä oppilaitoksista ja koulutusvaihtoehdoista
 • auttamaan sivustomme käyttäjiä sopivan koulutuksen löytämisessä
 • työskentelemään kuvankäsittelyn parissa
 • tuottamaan erilaisia markkinointimateriaaleja
 • tekemään hakukoneoptimointia
 • avustamaan hakukonemarkkinoinnissa
 • perehtymään sähköpostimarkkinointiin
 • suunnittelemaan ja toteuttamaan some-mainontaa
 • tekemään sosiaalisen median sisällöntuotantoa

"Työharjoitteluni viestinnän ja digitaalisen markkinoinnin harjoittelijana on ollut kiehtova ja opettavainen kokemus. Harjoittelu oli ensimmäinen alan työkokemus ja sainkin paljon arvokasta tietoa sekä taitoja markkinoinnin ja viestinnän tehtäviin liittyen. Mielenkiintoista oli myös kurkistukset esimerkiksi myyntitiimin toimintaan ja kokonaiskuvan saaminen yrityksen toiminnasta.

Perehdytys työtehtäviin hoidettiin erittäin hyvin. Uusia tehtäviä annettiin asteittain ja asiat selitettiin selkeästi ja perehdytys oli kokonaisuudessaan kattava ja ymmärrettävä. Tukea antoi myös avoin ja kannustava työilmapiiri, jossa apua sai aina, jos sitä tarvitsi. Meidät harkkarit otettiin heti osaksi tiimiä ja yhdessä työskentely on ollut inspiroivaa. Positiivinen työyhteisö ja ilmapiiri onkin asia, joka jäi erityisesti mieleen.

Harjoittelun aikana sain kokeilla monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Tehtäviin kuului muun muassa sisällöntuotantoa eri kanaviin, erilaisia sivustopäivityksiä ja esimerkiksi artikkelien kirjoittamista. Laaja työnkuva antoi perustaa siihen, mitä viestinnän ja markkinoinnin tehtävät voivat olla. Itsenäinen työskentely ja yhteistyö tiimin kanssa antoi osaltaan varmuutta tekemiseen ja myös itsevarmuutta omasta osaamisesta ja kyvyistä. Voinkin ehdottomasti suositella harkkariksi hakemista kaikille viestinnästä ja digitaalisesta markkinoinnista kiinnostuneille!"

– Laura, harjoittelussa keväällä 2023

"Kokonaisuudessaan harkkani on ollut huippu!

Perehdytys oli kattava ja selkeä, joka oli minulle tärkeää, sillä tämä oli ensimmäinen oman alan työpaikka. Kaikki työkaverit olivat avuliaita ja ystävällisiä, joten tiimiin oli helppo päästä sisään. Ilmapiiri oli mukava ja kannustava, jonka ansiosta oli helppo pyytää apua ja sitä sai aina tarvittaessa. Parasta on ollut tehdä luovia juttuja somen puolella ja yhteiset aktiviteetit tiimin kanssa ovat jääneet erityisesti mieleen.

Työharjoittelussa pääsi näkemään, millaista työtä viestintä, markkinointi ja jopa myynti on työelämässä ja miten sitä täällä toteutetaan. Työtehtävät olivat monipuolisia ja mielenkiintoisia, joten kyllästymisen pelosta ei ollut huolta. Harkkajakso innosti minua lisää markkinoinnin parissa työskentelystä ja odotan tulevaa innolla.

Kannattaa ehdottomasti hakea harkkaan, jos digitaalinen markkinointi ja viestintä kiinnostaa ollenkaan!"

– Saana, harjoittelussa keväällä 2023

"Harjoittelu on ollut todella antoisa kokemus. Olen oppinut paljon uusia asioita ja konkreettisia taitoja viestinnästä, markkinoinnista sekä työelämästä.

Harkkapäivinä tehtävät ovat vaihdelleet itsenäisistä hommista ryhmäprojekteihin. Olen päässyt tekemään monipuolisia ja mielenkiintoisia digimarkkinoinnin sekä viestinnän työtehtäviä. Lisäksi olen ollut mukana sisällöntuotannossa ja ideoinnissa. Minulla on ollut myös mahdollisuus tutustua yrityksen kansainväliseen tiimiin yhteisien kokouksien kautta.

Jokainen viikko harjoittelussa on ollut hieman erilainen ja olen pitänyt mahdollisuudesta työskennellä toimistolla sekä etänä. Perehdytys työtehtäviin oli alusta asti ammattitaitoista ja selkeää. Studentumilla ilmapiiri oli mahtava ja kannustava, jonka ansiosta tunsin oloni osaksi tiimiä. Aina pystyi kysymään apua keneltä tahansa työkaverilta. Voin ehdottomasti suositella harjoittelua kaikille kiinnostuneille!"

– Alina, harjoittelussa keväällä 2022


Miksi harjoitteluun Studentumille?

Tarjoamme sinulle

 • harjoittelupaikan nuorekkaassa, aktiivisessa ja kansainvälisessä organisaatiossa
 • tilaisuuden kehittää osaamistasi ja vaikuttaa työsi sisältöön kiinnostuksesi ja omien vahvuuksiesi mukaan
 • mahdollisuuden tuoda ideasi esille ja päästä myös toteuttamaan niitä
 • innostavan työympäristön Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa toimistossamme
 • mahdollisuuden työskentelyyn myös etänä
 • rennot ja kannustavat työkaverit

Löytyykö sinulta aitoa innostusta koulutusmaailmaa ja digitaalista markkinointia kohtaan? Hae meille harkkariksi! :)

"Työharjoitteluni viestinnän ja digitaalisen markkinoinnin harjoittelijana on ollut hyvin positiivinen kokemus. Harjoittelu oli ensimmäinen oman alan työkokemukseni, sen monipuolisuuden vuoksi se sopikin siihen loistavasti. Sain paljon uusia hyödyllisiä taitoja ja kokemusta tulevaisuuteen.

Erityisen kivaa on ollut esimerkiksi suunnitella ja toteuttaa eri somesisältöä kuten TikTokkeja yhdessä toisen harjoittelijan kanssa. Mieleen on jäänyt myös huolellisesti tehty alun perehdytys, jonka ansiosta heti alusta alkaen omasta tekemisestä on ollut varma fiilis. Työilmapiiri on ollut myös rento ja kannustava, sekä apua on aina pystynyt pyytämään työkavereilta. Vaikka teinkin harjoitteluni pääsääntöisesti etänä, porukkaan pääsi heti alusta alkaen helposti mukaan ja yhteistyö on ollut kaikkien kanssa sujuvaa.

Suosittelen harjoittelua hyvin lämpimästi kaikille opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita viestinnästä ja digitaalisesta markkinoinnista!"

– Hanna, harjoittelussa keväällä 2022


Eikö harkkahaku ole juuri nyt auki? Voit laittaa meille meiliä ja kysyä, milloin etsimme taas harkkaria.

Kaikki EMG:n avoimet työpaikat löydät täältä


Ylläpidämme studentum.fi- ja koulutus.fi-sivustoja, joilla tuomme yhteen koulutusta etsivät ja sitä tarjoavat tahot. Tavoitteemme on auttaa jokaista löytämään se itselleen sopiva koulutus.

Olemme osa kansainvälistä Keystone-konsernia, joten sinulla tulee olemaan kollegoita mm. Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Saksasta, Ranskasta, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Voit lukea lisää Keystonesta täällä.


"Pääsin digimarkkinoinnin ja viestinnän harjoittelijana tutustumaan kattavasti markkinoinnin ja viestinnän maailmaan kattavasti erilaisten tehtävien kautta. Viiden kuukauden aikana tein itsenäisesti hommia sekä työskentelin yhteistyössä tiimimme kanssa. Tehtävissä painottuivat monipuolisesti erilaiset sivustopäivitykset, mainoskampanjoiden tekeminen, projektityöskentely sekä sisällöntuotanto eri kanavissa. Alun kattava perehdytys tuki yrityksen toimintaan ja tapoihin tutustumista. Matkan varrella saimme myös aina tukea ja lisätietoa meitä harkkareita kiinnostavista asioista.

Harjoittelu oli palkitseva ja opettavainen kokemus. Vallitsevan tilanteen vuoksi työskentelimme enimmäkseen etänä, mikä ei hommien sujuvuutta haitannut. Päinvastoin me harkkailijat saimme vastuullisia tehtäviä ja työnjälkeemme luotettiin. Digimessujen rakentaminen yhdessä muun tiimin kanssa, lukuisat sivustopäivitykset ja esimerkiksi artikkelien tekeminen antoi kattavan sysäyksen markkinoinnin ja viestinnän työhön. Etäilyn ohella pääsimme avustamaan myös marraskuun messutoteutusta sekä viettämään yhteistä vapaa-aikaa koko tiimin kesken. Lisäksi saimme katsauksen myös myyntitiimin työtehtäviin, mikä sitoi viestinnän ja markkinoinnin osaksi B2B-kokonaisuutta.

Harjoittelu auttoi luomaan alan kontakteja, ja etäilyn lisäksi pääsimme luomaan myös kasvokkaisia tapaamisia. Käytännönläheinen harjoittelu opetti, miten digitaalista markkinointia ja viestintää tehdään. Työssä painottuivat hyvät vuorovaikutustaidot, tiimityöskentely ja oma-aloitteisuus – niillä ainakin me harkkailijat pääsimme pitkälle ja oivalsimme, miten vaikuttavaa markkinointia ja vastuullista viestintää tehdään."

– Salla, harjoittelussa syksyllä 2021

"Työharjoitteluni digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän parissa on ollut erittäin mielekäs kokemus. Esimieheni ja kollegani tekivät oloni tervetulleeksi ja jo ensimmäisten viikkojen aikana koin olevani tärkeä osa markkinointi- ja viestintätiimiä. Pääsin soveltamaan taitoja ja oppimaan paljon uutta vaihtelevissa työtehtävissä. Sain myös oman työharjoitteluprojektin, jonka toteutin omassa tahdissa muiden työtehtävien ohella.

Työilmapiiri on kannustava, rento ja samalla tehokas. Työskentely on ollut mahdollista toimistolta tai kotoa käsin, mikä osoittaa että työntekijöihin luotetaan. Avokonttorin ansiosta yhteistyö muiden kanssa on mutkatonta ja kynnys kysymiseen on matala.

Työharjoitteluni aikana olen oppinut paljon uusia asioita, käyttänyt erilaisia työkaluja ja verkostoitunut mahtavien ihmisten kanssa. Voin iloisesti suositella harjoittelua kaikille opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita digitaalisesta markkinoinnista ja viestinnästä!"

– Anu, harjoittelussa syksyllä 2021

"Harjoittelujakso on ollut todella antoisa kokemus. Sen aikana olen päässyt tutustumaan monipuolisesti erilaisiin viestinnän ja digitaalisen markkinoinnin tehtäviin käytännössä sekä oppimaan yrityksen toiminnasta laajemmin viikoittaisten kokousten myötä. Jo ensimmäisestä päivästä lähtien olen voinut tuntea itseni osaksi tiimiä.

Meille harkkareille on annettu omia tehtäviä sekä vastuuta ja meihin on luotettu. Olen saanut tukea ja neuvoja aina tarvittaessa, ja työyhteisön positiivisen ja kannustavan ilmapiirin ansiosta on myös ollut helppo pyytää apua. Itsenäisen työskentelyn lisäksi olen harjoittelun aikana päässyt osallistumaan yhteisiin projekteihin niin harkkareiden kesken kuin koko tiimin kanssa esimerkiksi työskennellessämme digitaalisten koulutusmessujen parissa.

Harjoittelun aikana olen oppinut paljon uutta ja hyödyllistä digitaalisesta markkinoinnista ja viestinnästä sekä työyhteisön dynamiikasta ja yhdessä tekemisestä. Olen saanut harjoittelusta paljon enemmän kuin odotinkaan ja voin ehdottomasti suositella sitä myös muille opiskelijoille!"

– Linda, harjoittelussa syksyllä 2020

"studentum.fi:n viestintäharjoittelu on ollut todella opettavaista etenkin käytännön tasolla, sillä harjoittelijana on päässyt tekemään aika lailla samoja työtehtäviä kuin vakkarit. Erityisen kivaa harjoittelussa on myös se, että omaa luovuuttaan pääsee käyttämään usein jo ihan arkisissa työtehtävissä.

Se tuli positiivisena yllätyksenä, että studentum.fi:n viestintäharjoittelussa kannustetaan myös yhteisiin projekteihin harjoittelijakollegoiden kanssa. Projektit auttavat tietysti tulevaisuudessa uusissa työpaikoissa, mutta samalla ne luovat hyvää yhteishenkeä toimistolla."

– Marinella, harjoittelussa syksyllä 2020

"Harjoittelu on ollut kokonaisuudessaan positiivinen ja opettavainen kokemus. Harjoittelun ollessa ensimmäinen oman alan työkokemukseni on ollut arvokasta, että työhön sai kattavan perehdytyksen ja apua on sitä tarvitessaan ollut aina helppoa pyytää. Kuitenkin myös vastuuta omista projekteista on päässyt ottamaan ja työtä on saanut tehdä halutessaan hyvinkin omatoimisesti.

Parasta harjoittelun aikana on ollut omien tekstien tuottaminen sivustolle artikkeleiden muodossa ja uutta on päässyt oppimaan esimerkiksi hakukoneoptimoinnin saloista. Harjoittelu ei ole ollut todellakaan pelkkää kahvin keittämistä vaan harkkarina on päässyt hoitamaan samoja hommia muiden viestintätiimin jäsenten kanssa. Toimistolla harkkarit otettiin heti osaksi työyhteisöä ja työskentely yhdessä muiden harkkareiden sekä koko Suomen tiimin kanssa on ollut sujuvaa ja mukavaa. Voinkin suositella harkkariksi hakemista lämpimästi kaikille kiinnostuneille!"

– Ella, harjoittelussa syksyllä 2020