Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue

Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus

Sosiaali- ja terveysalan jatkokoulutusmahdollisuudet
Hei! Mitä jatkokoulutusmahdollisuuksia mahtaisi minulle löytyä. Alla on yo-pohjainen päivähoitajatutkinto vuodelta -93 , lähinnä olen miettinyt,että mikä olisi hyvä jatkokoulutus tälle pohjalle. Aikanaan muistan,että suunnittelin jatkoa sosiaaliohjaajan työhön,mutta mikä mahtaa olla tilanne tänä päivänä..?? terv. Sanna.S.
Vastaus

Hei Sanna!

Kiitos kysymyksestä!

Jatkokoulutumahdollisuuksia sinulla on monia! Valinta riippuu paljolti siitä, mihin haluat suuntautua, kuinka kauan opiskella ja missä.

Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa.

Sosiaalityötä voit opiskella kuudessa yliopistossa Suomessa. Yliopistosta valmistutaan sosiaalityöntekijöiksi. Sosiaalityöntekijät työskentelevät asiantuntijatehtävissä muun muassa sosiaalitoimistoissa, vanhustyössä, lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, terveydenhuollossa, kehitysvammaisten palvelulaitoksissa, perheneuvoloissa, päihdehuollossa, kuntouttavassa työtoiminnassa sekä projekti- ja järjestötehtävissä. Yliopistosta valmistuu kandidaatteja (3 vuotta) sekä maistereita (5 vuotta).

Sosionomiksi valmistut ammattikorkeakoulusta. Sosionomi on 210 opintopisteen laajuinen ammattikorkeakoulututkinto ja sen voi suorittaa useissa ammattikorkeakouluissa myös aikuiskoulutuksen puolella. Suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyö sekä sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta, riippuen koulutusohjelmasta.

Toinen vaihtoehtosi on suuntautua lukemaan kasvatustieteitä. Kasvatustieteitä opiskellessasi koulutusmahdollisuuksia onkin monia! Esimerkiksi opiskellessasi yliopistossa, voit suuntautua opiskelemaan esim. lastentarhanopettajaksi tai luokanopettajaksi. Kasvatustieteitä voi toki opiskella myös kansanopistossa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakoulussa! Mahdollisuuksi on siis monia, kaikki riippuu siitä, millaiseen työhön haluat suuntautua. :)

 

Tsemppiä jatkokoulutuksen valintaan!

Hammashoitajakoulu
Hammashoitajakoulu
Vastaus

Hei!

Tutustu hammashuollon alan koulutuksiin täällä.

Lisää tietoa saat täyttämällä kunkin esittelyn yhteydessä olevan yhteydenottopyynnön. Onnea opintoihisi!

Terveydenhoitajan aikuiskoulutus
Hei! Olen koulutukseltani AMK-restonomi. Nyt minua kuitenkin kiinnostaisi hoitotyö, ja erityisesti terveydenhoitajan tutkinto. Voiko terveydenhoitajaksi opiskella aikuiskoulutuksena, ja kuinka paljon tällöin on oltava tunneilla läsnä? Olisin kiinnostunut etäopiskelusta. Voidaanko restonomin tutkinnosta hyväksilukea jotain opintoviikkoja ? Kauanko opiskeluaika tuolloin olisi?
Vastaus

Heippa!

Terveydenhoitajaksi opiskellaan ammattikorkeakouluissa. Sivustoltamme löytyy neljä AMK:ia, jotka tarjoavat terveydenhoitajan koulutusta aikuiskoulutuksena.

Opiskelusta sanotaan seuraavaa:

Mikkelin AMK - Opiskelu on monimuotoista, ja lähiopetusta on joka toinen viikko kahdesta kolmeen päivää kerrallaan.

Metropolia - Opinnot toteutuvat lähi- ja etäopetuksena, erilaisina yksilö- ja ryhmätehtävinä ja seminaareina, projektissa oppimisena sekä kirjallisina tentteinä. Opetus toteutetaan päiväopiskeluna 2-3 kertaa kuukaudessa sekä iltaopetuksena keskimäärin 2 kertaa viikossa. Poikkeuksia tähän voivat aiheuttaa mm. asiantuntijaluentojen järjestelyt.

Ymmärtääkseni vapaavalintaisia kursseja sekä mm. kieliopintoja voi saada hyväksiluettua aiemmasta tutkinnosta. Tarkista kuitenkin asia sekä opiskeluaika vielä sinua kiinnostavalta ammattikorkeakoululta.

Tsemppiä hakuusi ja opintoihisi!

Näyttää 1-3 kysymystä 24 tuloksesta
1
2
3
4
...
8

Mainokset