Musikpedagog (YH) | dagstudier

Yrkeshögskolan Novia
Yhteenveto
4 vuotta
ruotsi
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Pietarsaari
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Musikpedagog (YH) | dagstudier

Mål

Kombinera passionen för musik med pedagogik! Studerande ges möjlighet att utveckla såväl sin framtida lärarroll som musikerrollen då studierna fokuseras på huvudinstrumentet, samspel, musikskrivningsämnen och pedagogik. Musikpedagogexamen ger behörighet att arbeta som instrument- och ensemblelärare vid t.ex. musikinstitut.

Ett aktivt deltagande i musiklivet i form av konserter och projekt förbereder för ett kommande yrkesliv som pedagog. Tyngdpunkten i studierna ligger på det musikaliska hantverket och att utveckla den egna musikaliska och pedagogiska identiteten och profilen.

Innehåll

Inom utbildningen till musikpedagog är det musikaliska hantverket i kombination med pedagogik och musikens didaktik det centrala. Genom undervisning i huvudämnet samt olika former av ensemblespel, musikskrivningsämnen och branschkännedom stöds studerande i att utveckla sin musikaliska identitet och profil. En stor del av undervisningen är projektbaserad i form av workshops och mästarkurser samt olika former av konsertverksamhet.

För musikpedagoger ingår 60 sp pedagogikstudier som sker i samarbete med Åbo Akademi. De pedagogiska kurserna innehåller centrala kunskapsområden för läraryrket, dvs kunskaper och färdigheter i undervisandets konst, i kommunikation och ledningsförmåga. Novias utbildning i musik är den enda musikutbildning på svenska i Finland som ger en musikpedagogexamen på yrkeshögskolenivå. Utbildningen omfattar 240 studiepoäng och tar normalt fyra år i anspråk.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Musikpedagog (AMK)

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novias verksamhetsområde finns längs den finlandssvenska kusten och har campus i Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Med 4 500 studerande är Novia den största svenskspråkiga yrkeshögskolan i Finland. Novia har ett tätt samarbete med näringslivet och har ett aktivt...


Lue lisää oppilaitoksesta Yrkeshögskolan Novia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Yrkeshögskolan Novia

Wolffskavägen 31
65200 Vasa