Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Monimuotototeutus
Mikkeli
Ylemmät AMK-tutkinnot

Talotekniikka | YAMK

Xamkin talotekniikan YAMK-koulutuksessa opit soveltamaan energia- ja ympäristöalan uusinta tietoa oman työsi ja työelämän toimintojen kehittämisessä. Kasvatat asiantuntijuuttasi rakennusten energiatehokkuuteen ja terveelliseen sisäilmastoon liittyen.

Kiristyvät energiavaatimukset, yleistyneet sisäilmaongelmat sekä kasvavat korjausrakentamisen paineet ovat koulutuksen keskeisiä sisältöjä.

Perehdyt energiatehokkuuteen ja terveelliseen elinympäristöön vaikuttaviin tekijöihin, kuten:

  • energiatehokkaaseen rakentamiseen ja rakenteisiin
  • puhtaaseen ja terveelliseen sisäilmaan
  • energian hankintaan

Tunnistat ongelmat ja tiedät, kuinka niitä voidaan ennakoida, mitata ja ehkäistä.

Koulutus on suunnattu niille talotekniikka-alalla toimiville ammattilaisille, jotka haluavat syventää ja laajentaa osaamistaan liittyen rakennusten energiatehokkuuteen ja terveelliseen sisäilmaan. Koulutuksen kautta hankittava ylempi ammattikorkeakoulututkinto on myös heitä varten, joiden työtehtävät vaativissa suunnittelutehtävissä tai opettajan työssä edellyttävät ylempää korkeakoulututkintoa.

Talotekniikan opinnot

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä.

Ydinosaaminen, 25 op:

  • lähes nollaenergiarakentaminen
  • rakennusten energiatehokkuuden simulointi
  • rakennusten sisäilmasto
  • innovatiivinen rakennetun ympäristön liiketoiminta
  • kehittämisen työkalut

Ydinosaamisen opinnot koskevat kaikkia tutkinnon opiskelijoita.

Täydentävän osaamisen opinnot (5 op) voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä,  monialaisesta Master School -tarjonnasta. Voit siten rakentaa urapolkuasi HOPSisi mukaisesti ammatillista kasvuasi parhaiten palvelevien opintojaksojen avulla. Tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä verkko- ja lähiopetuksena toteutettavia opintoja. Täydentäviä opintoja voit valita myös muissa korkeakouluissa tarjolla olevista, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista.

Tärkeä osa opintojasi on opinnäytetyö (30 op). Se liittyy oman työsi tai työyhteisösi kehittämiseen. Opinnäytetyössä tunnistat ammattialasi kehittämistarpeita – suunnittelet ja toteutat työelämän muutosta edistävän tutkimus- tai kehittämisprosessin. Voit tehdä opinnäytetyön myös Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnan hankkeissa.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina, eli voit opiskella työn ohella. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä.

Lähiopetuspäivät ovat Xamkin Mikkelin kampuksella ja niitä on noin kuukauden välein. Lähiopetuspäivillä annetaan harjoitustehtäviä, jotka tehdään yksin tai ryhmissä ja jotka pitää yleensä palauttaa ennen seuraavaa lähiopetusjaksoa. Tarvittavat materiaalit ovat saatavissa sähköisestä oppimisalustasta (Moodle) tai e-kirjastosta.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Talotekniikka | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Talotekniikka | YAMK täytä seuraavat tiedot: