Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
2–4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Monimuotokoulutus
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Mikkeli, Savonlinna
Alkavat koulutukset
Mikkeli
Syksyllä

Savonlinna
Kysy lisätietoja

Video

Insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka

Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) (monimuotototeutus)

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööritutkinto on korkealle arvostettu näyttö ammatillisesta osaamisestasi. Työllistyminen on vakaata ja urakehitys voi viedä sinut erittäin vaativiin ja hyvin palkattuihin tehtäviin. Sähköalan insinöörejä tarvitaan nyt ja etenkin tulevaisuudessa!

Koulutuksen pääpaino on sähkövoimatekniikassa, mutta opiskeluun kuuluu kattavasti myös elektroniikka, automaatiotekniikka ja sähkösuunnittelu. Läpi koko koulutuksen energiatalous ja -tehokkuus ovat keskeisiä opiskeltavia asioita.

Käytännönläheisessä opiskelussa saat vahvan tuntuman käytännön työhön erilaisissa projekteissa ja työharjoitteluissa. Yhteistyötä tehdään tiiviisti niin yritysten kuin muiden korkeakoulujen kanssa.

Tutkinnon suorittaminen antaa erinomaiset mahdollisuudet sijoittua myös sähköalan johtotehtäviin. Pystyt suunnittelemaan ja johtamaan rakennusten ja teollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteja. Voit toimia myös sähköntuotannon ja -siirron parissa.

Sähkö- ja automaatiotekniikan opinnot

Ammattiopintojen keskeinen osio on sähkosuunnittelu, joka sisältää paljon harjoituksia tietokoneella sekä sähkökäytöt, joka koostuu teoriaopetuksesta ja laboratoriotöistä. Sähkölaitokset -kokonaisuus toteutetaan samalla tavalla.

Keskeisiä opiskelualueita ovat:

 • sähkötekniikka
 • elektroniikka
 • automaatiotekniikka
 • CAD-sähkösuunnittelu
 • sähkölaitos- ja asennustekniikka
 • tehoelektroniikka ja teollisuuden sähkökäytöt

Koulutus tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten yritysten ja sähkölaitosten kanssa. Merkittävää on yhteistyö maanlaajuisesti ABB:n kanssa. Yrityksissä tapahtuvaa ohjattua harjoittelua sisältyy opintoihin 30 opintopisteen laajuisesti.

Automaatio-opinnot koostuvat automaatiotekniikasta, ohjelmoitavista logiikoista ja automaatiosuunnittelusta.

Merkittävän osan opiskelusta muodostaa työskentely koulutuksen omissa laboratorioissa. Käytössäsi ovat ajanmukaiset luokkatilat sekä uusimmat perus- ja ammattiohjelmat.

Vaihtoehtoisilla ja vapaasti valittavilla opinnoilla voit hankkia erikoisosaamista haluamaltasi osa-alueelta. Sinulla on myös mahdollisuus valita LVI-tekniikan opintojaksoja, jolloin osaaminen suuntautuu sähköiseen talotekniikkaan.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Pohjakoulutusvaatimuksena kevään yhteishaussa Savonlinnan monimuoto-opintoihin on sähköalan ammatillinen tutkinto, sähköalan ammattitutkinto tai sähköalan teknikon tutkinto, muun alan opistoasteen insinöörin tutkinto tai muun alan amk-insinöörin tutkinto tai muun alan DI-tutkinto.

Opetus toteutetaan viikonloppuopetuksena siten, että lähiopetusjaksot ovat torstai-iltana, perjantaina ja lauantaina. Lähiopetus järjestetään noin joka toinen viikonloppu Savonlinnassa. Lisäksi laboratoriotyöskentelyä järjestetään Mikkelissä.

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri työelämässä

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus valmentaa sinut sähkölaitoksien, teollisuuden sähkökäyttöjen sekä kiinteistöjen sähköasennusten ja sähköisen talotekniikan asiantuntijaksi. Insinööri (AMK) -tutkinnon suoritettuasi sinua odottavat mielenkiintoiset tehtävät sähkösuunnittelun, -käytön tai myynnin parissa.

Valmistuttuasi pystyt suunnittelemaan ja johtamaan rakennusten ja teollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteja. Voit toimia myös sähköntuotannon ja -siirron parissa.

Työpaikkasi voi olla:

 • sähkölaitoksella
 • sähkönjakelussa
 • sähkösuunnittelussa
 • teollisuudessa
 • sähköurakoinnissa
 • myyntitehtävissä

Pätevöidy insinööriksi ja liikennelentäjäksi samanaikaisesti

Nyt on mahdollista suorittaa sähkö- ja automaatiotekniikan insinööritutkinto (AMK) sekä liikennelentäjän lupakirja (ATPL) samanaikaisesti.

Lentokoulutuksen ja sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopinnot yhdistäneille ammattilaisille on lentoalalla nyt kysyntää. Xamkin ja Lentokoulun Pirkanmaan yhteistyö vastaa tähän tarpeeseen.

Lentokoulu Pirkanmaan lentolupakirjaantähtääviä ATPL- opintoja on mahdollista sisällyttää osaksi Xamkin sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriopintoja. Lentokoulutuksen hyväksytyistä opinnoista voidaan insinööritutkintoon sisällyttää pääsääntöisesti 45 opintopistettä. Sisällytettävien opintojen laajuus riippuu opiskelijan suorittaman lentolupakoulutuksen laajuudesta.

Lentokoulutukseen on haettava erikseen, hakemuksen voi tehdä jo ennen opintojen alkua. Lentokoulu valitsee opiskelijat omien valintaperusteiden mukaan.Lentokoulu Pirkanmaan järjestämä lentolupakoulutus on maksullista ja sitä järjestetään Mikkelissä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Onko aika hankkia ammatti – ensimmäinen tai uusi? Ehkä tiedät täsmälleen, mitä haluat opiskella, ehkä tulevaisuutesi on vielä avoin. Xamkissa valinnanvaraa on niin koulutuksissa kuin opiskelutavoissakin: voit opiskella päivällä, illalla, viikonloppuina, kampuksella, etänä ja verkossa. Opiskelijavaihto jossakin Xamkin sadoista yhteistyökorkeakouluista...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sähkö- ja automaatiotekniikka | insinööri (AMK) | monimuotototeutus täytä seuraavat tiedot: