Video
Restonomi (AMK) | matkailu- ja palveluliiketoiminta | verkko-opiskelu
Matkailu- ja palveluliiketoiminta, restonomi (AMK) (verkko-opiskelu)
Olisiko sinun unelmatyöpaikkasi hotelli, ravintola, ruokapalveluyritys tai työ ohjelmapalveluiden parissa? Vai unelmoitko matkailualan työstä? Kiinnostaako Sinua tehdä uraa matkailu-ja ravitsemispalvelujen johtamis- ja kehittämistehtävissä?
Restonomikoulutuksessa opiskellaan elämyksellisen matkailuliiketoiminnan ja kestävän ravitsemispalveluliiketoiminnan tuottamista, johtamista ja kehittämistä.
Koulutuksen aikana toimitaan, tarkastellaan ja kehitetään ruoka- ja ravintolapalvelujen prosesseja kestävän kehityksen periaatteiden pohjalta ottaen huomioon ekologinen (esim. luomu- ja lähiruoka, kasvisruoka, valmistusprosessien energiatehokkuus), taloudellinen (kannattavat ruoka- ja ravintolapalvelut) ja sosiaalinen (työhyvinvointi ja työssä jaksaminen, kannustava esimiestyö) näkökulma .
Opintojen aikana opit suunnittelemaan ja tuottamaan monipuolisia matkapaketteja ja palveluja asiakaslähtöisesti. Liiketoiminta ja liiketoiminnan kannattavuus on myös opinnoissa keskeistä.
Restonomiopinnot
Koulutus rakentuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opinnoista. Kaikille yhteisissä ydinosaamisen opinnoissa opitaan restonomitutkinnon perusasiat. Täydentävissä opinnoissa voit valita sinua kiinnostavia opintoja omalta alaltasi tai muilta aloilta.
Harjoittelua koulutuksessa on 30 opintopistettä (op) eli yhteensä noin 22 viikkoa. Opinnäytetyö on 15 op.
Ydinosaamisen opinnot:
- Valmiuksia työelämään
- Matkailu- ja ravitsemispalvelut toimialana
- Matkailupalvelut
- Ruoka- ja ravintolapalvelut
- Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminta
- Palveluliiketoiminnan kehittäminen
- Johtamisosaaminen
Täydentävässä osaamisessa opinnot valitaan seuraavista kokonaisuuksista:
- Digitaalisuus matkailu- ja ravitsemisalalla
- Vastuullisuus ja sen kehittäminen matkailu- ja ravitsemisalalla
- Asiakaslähtöisyys ja sen kehittäminen matkailu- ja ravitsemisalalla
- Palveluprosessien kehittäminen matkailu- ja ravitsemisalalla
Täydentävän osaamisen opinnot sisältävät syventävän harjoittelun (15 op).
Restonomiopintojen toteutus
Opinnot voit suorittaa joko päivä- tai monimuoto-opintoina. Päiväopintojen kesto on noin 3,5 vuotta ja monimuoto-opintojen 1,5–3,5 vuotta. Opiskelu onnistuu siis myös työn ohessa.
Monimuoto-opiskelu tarkoittaa sitä, että lähiopintojen lisäksi suuri osa opetuksesta tapahtuu verkko-oppimisympäristöissä.
Lähiopintojen määrä riippuu opiskelijan aiemmin hankkimasta osaamisesta ja yksilöllisistä valinnoista. Opiskelijat osallistuvat lähiopetukseen oman opiskelusuunnitelmansa mukaan.
Restonomi työelämässä
Matkailu- ja ravitsemisalalle on tyypillistä, että valmistumisen jälkeen työllistytään erilaisiin asiakaspalvelutehtäviin ja kokemuksen karttuessa edetään vaativampiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin.
Alalla tarvitaan työntekijöitä, joilla on oman erikoisalansa lisäksi vahvaa kehittämis-, markkinointi- ja liiketoimintaosaamista.
Seurantatutkimuksien mukaan valmistumisvaiheessa olevien restonomien työllistyminen on ollut erinomaista.
Tuleva ammattisi voi olla vaikkapa:
- Hotellipäällikkö
- Ruokapalveluesimies
- Avainasiakaspäällikkö
- Ohjelmapalvelutuottaja
- Kehittämispäällikkö
- Tuotekehittäjä
- Vuoropäällikkö
- Ravintolapäällikkö
- Koulutus- ja opetustehtävät
- Myynti-tai markkinointiassistentti
- Tapahtumakoordinaattori
- Yrittäjä
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Restonomi (AMK)
Ota yhteyttä

Xamk - Tunne huominen
Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...
Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä