Naprapaatti (AMK) | päivätoteutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku keväällä 2024
   
Lähiopetus
Kotka
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Naprapaatti (AMK) | päivätoteutus

Naprapaatti (AMK) (päivätoteutus)

Naprapaatti on erikoistunut TULES-sairauksien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. TULES- eli tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsii 17 % Suomen aikuisista. Ne ovat yksi suurimmista sairausloman aiheuttajista. Naprapatia on manuaalista terapiaa, jonka tavoitteena on normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytkudosten toimintaa nivelissä.

Työhön kuuluu paljon potilaan tutkimista ja keskustelua hänen kanssaan.

Diagnoosi perustuu lääketieteellisiin, fyysisiin ja toiminnallisiin tutkimuksiin sekä neurologisiin ja ortopedisiin testeihin. Näiden tulosten perusteella naprapaatti päättää itsenäisesti tarpeellisesta hoidosta tai jatkotutkimuksista.

Suomen ainoa naprapatian AMK-koulutusohjelma on toiminut Kotkassa jo yli kymmenen vuotta.

Naprapaatin opinnot

Koulutus nojaa matemaattis-luonnontieteiden, lääke- ja urheilulääketieteiden sekä liikuntafysiologian osaamiseen. Perusteita ovat anatomia ja fysiologia, lääketieteellinen perusosaaminen sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimus- ja hoitomenetelmät.

Opittuja teoriatietoja sovelletaan suoraan käytännön harjoitteluihin, joissa opiskelija omaksuu ja ymmärtää vaativan teorian, havainnoinnin ja kädentaitojen harjaantumisen merkityksen yksilön tutkimus- ja hoitotapahtumassa.

Käytännön ja teoriaosaamisen taitoja hyödynnetään myös työelämälähtöisissä projekteissa muun muassa erilaisin mittauksin ja arvioinnein oikeissa asiakastilanteissa eri asiakasryhmien parissa. Työ vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja vuorovaikutustaitoja. Alalla tarvitaan myös yrittäjävalmiuksia.

Naprapaatti työelämässä

Naprapaatti (AMK) voi sijoittua yksityisvastaanotolle, lääkäriasemalle tai muihin hoitolaitoksiin sekä toimia alansa asiantuntijana osana terveyskeskusten, sairaaloiden tai kuntoutuksen moniammatillisia hoitoryhmiä.

Reilu 70 % valmistuneista naprapaateista toimii itsenäisenä yrittäjänä.

Toiseksi suurin ryhmä työskentelee lääkäriasemilla tai fysikaalisissa hoitolaitoksissa. Työllistyminen koulutusta vastaavalle alalle vuoden kuluttua valmistumisesta on hieman yli 80 %.

Työllisyysnäkymät ovat hyvät, eikä tuleva sote-ratkaisu sitä ainakaan heikennä. Tekevälle löytyy aina töitä alalla. Ammattikorkeakoulu on kyennyt valmistuneissa naprapaateissa herättämään kasvanutta tiedonjanoa ja jokaiselta kurssilta aina muutama jatkaa uraansa alaan liittyvillä yliopisto-opinnoilla.

Koulutettu naprapaatti on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Naprapaatti (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Naprapaatti (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Naprapaatti (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: