Tradenomi AMK | tietojenkäsittely | päivätoteutus

Vaasan ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Vaasa
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Tradenomi AMK | tietojenkäsittely | päivätoteutus

Tavoite

Tietojenkäsittelyn koulutus antaa opiskelijalle valmiudet toimia kaupan ja hallinnon tietojenkäsittelyalan asiantuntijana esimies-, suunnittelu-, kehittämis-, neuvonta- ja koulutustehtävissä. Koulutuksen käyneellä on kokonaisnäkemys tietohallinnosta ja tietotekniikan mahdollisuuksista liiketoiminnassa sekä syvällinen tietämys suuntautumisen mukaan. Koulutuksen käyneet sijoittuvat esim. yritysten atk-suunnittelijoiksi, systeemisuunnittelijoiksi, tietokannanhoitajiksi, tietoliikenneasiantuntijoiksi, ohjelmoijoiksi, projektipäälliköiksi ja tietohallintopäälliköiksi.

Yrityselämä kaipaa IT-tradenomeja, jotka osaavat ajatella kaupallisesti. Mobiilipalvelujen kehitys, sosiaalisen median hyödyntäminen, pilvipalveluiden ja digimedian nopea kasvu tuovat uusia haasteita yrityksille ja alan osaamisvaatimuksille. Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksesta valmistut ICT-osaajaksi ja -soveltajaksi.

Oppimisen tukena toimii asiantuntevia ohjaajia ja nykyaikainen oppimisympäristö. Ammatillinen osaaminen syntyy alueen IT-yritysten kanssa yhteistyöprojekteissa, joissa tuleva IT-tradenomi saa harjoitella myös tiimityötaitoja. Ammattikorkeakoulun tiiviin työelämäyhteistyön ansiosta koulutuksessa pysytään ajan tasalla alan uusimmista suuntauksista.

Opettajien vankka ammattitaito, innovatiiviset opetusmenetelmät ja hyvät verkostot alueen työelämään takaavat valmistuneille työnantajien arvostaman monipuolisen osaamisen sekä tietotekniikassa että liiketoimintaosaamisessa.

Koulutuksen sisältö

Tietojenkäsittelyn opiskelijat saavat opettajien ohjauksessa suorittaa oikeiden asiakkaiden, erityisesti Vaasan seudun IT-yritysten toimeksiantoja. Opiskelijat voivat toteuttaa esimerkiksi webbisivuja tai nettikauppapaikkoja, ohjelmistojen käytettävyystestauksia, tuottaa graafisia palveluita tai testata erilaisia verkkoratkaisuja.

Asiakastoimeksiantojen ansiosta opiskelija pääsee luomaan kontakteja mielenkiintoisiin yrityksiin tulevaisuuden työuraansa silmällä pitäen. Koulutus tarjoaa myös mahdollisuuksia osallistua kansallisiin tai kansainvälisiin hankkeisiin tai tutkimusprojekteihin.

Työharjoittelu on tärkeä osa opiskelua ja valmentaa jo opiskeluaikana yhä vaativampiin tehtäviin ja helpottaa työelämään siirtymistä. Tietojenkäsittelyn työharjoittelu kestää 20 viikkoa. Opinnäytetyöllä opiskelija osoittaa hallitsevansa ammatin perusteet, valitsemansa tutkimusaiheen sekä kyvykkyytensä itsenäiseen ongelmanratkaisuun. Tiivis yhteistyö työelämän kanssa tarjoaa mielenkiintoisia harjoittelupaikkoja ja opinnäytetöiden aiheita.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tradenomi (AMK)

Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulu

VAMK on kodikkaan kokoinen, 3250 opiskelijan kansainvälinen korkeakoulu. VAMKissa voit opiskella insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi. VAMKissa opiskelu on aidosti yhteisöllistä, sillä kaikkien alojen opiskelijat opiskelevat samalla kampuksella. Kampus sijaitsee Vaasan Palosaarella, meren äärellä, aivan kaupungin keskustan kupeessa. Koulutusalat...


Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vaasan ammattikorkeakoulu

Wolffintie 30
65200 Vaasa