Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutus | päivätoteutus

Turun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Turku
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutus | päivätoteutus

Ajoneuvo- ja kuljetusalan toimivuuden merkitys yhteiskunnalle on suuri ja työllistymisnäkymät ovat hyvät. Meneillään oleva tekninen murros ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarjoaa lukuisia haastavia tehtäviä liikenteen ympäristövaikutusten minimoimiseksi. 

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutuksesta valmistut insinööriksi (AMK). Voit suuntautua joko ajoneuvo- tai kuljetustekniikkaan. Ajoneuvotekniikan insinööri työskentelee korjaamotoiminnassa, kulkuväline- tai työkoneteollisuudessa, ajoneuvokatsastuksessa tai ajoneuvojen vakuuttamisen parissa. Kuljetustekniikan insinöörin tyypillinen työympäristö taas on tavarankuljetusyritys, bussialan toimija tai huolintayritys.

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutuksen sisältö

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan opintoihin kuuluu lähiopetusta, käytännön harjoitustöitä eli laboratoriotöitä, työharjoittelua (kesäisin) sekä opinnäytetyö. Opiskeluun kuuluu myös yritysten kanssa toteuttavia projekteja, joissa saat käytännön työelämäkokemusta ja arvokkaita kontakteja.

Opiskelu on käytännönläheistä sisältäen ryhmä- ja seminaaritöitä, tutkimus- ja kehitystyötä, työpaikkavierailuja sekä omaehtoista opiskelua. Yhteistyö alan yritysten kanssa on arkipäivää. Halukkailla on mahdollisuus suorittaa harjoittelujakso kansainvälisesti merkittävässä arktisessa ajoneuvotestausyrityksessä Ivalossa.

Työelämässä

Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutuksesta saat valmiudet, joilla voit työllistyä joko Suomessa tai ulkomailla ajoneuvo- ja kuljetusalan asiantuntija- tai esimiestehtäviin. Näitä ovat esim. ajoneuvojen vianetsintä, huoltaminen, korjaaminen, katsastaminen, myynti tai vaihtoehtoisesti auto- sekä muiden kuljetusta järjestäminen. Työantajiasi voivat olla esim. autojen merkkiliikkeet tai yleiskorjaamot, katsastustoimipisteet, autovakuuttajat, ajoneuvo- ja työkoneteollisuus, suunnittelutoimistot tai tavara- ja henkilökuljetusyritykset. Ajoneuvo- ja kuljetusala on toimialue, johon liittyvistä työtehtävistä suurin osa on tehtävä Suomessa. Niinpä se on varma kotimainen työllistäjä alan osaajille.

  Hakeminen

  Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.

  Tutkinto / todistus

  Insinööri (AMK)

  Ota yhteyttä

  Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

  Turun ammattikorkeakoulu Twitterissä ja Facebookissa

  Turun ammattikorkeakoulu

  Turun ammattikorkeakoulu

  Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...


  Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

  Yhteystiedot

  Turun ammattikorkeakoulu

  Joukahaisenkatu 3
  20520 Turku

   Näytä puhelinnumero
  www.turkuamk.fi

  Tilaa lisätietoa

  Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutus | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: