Rakennusarkkitehti (AMK) | Rakennusarkkitehti | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Tampere
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Rakennusarkkitehti (AMK) | Rakennusarkkitehti | päivätoteutus

Tavoite

Saat monipuoliset valmiudet toimia rakennussuunnittelijana ja asiantuntijana rakennetun ympäristön suunnittelussa. Opit tuntemaan ja soveltamaan suunnittelu- ja projektiosaamista, rakennus- ja talotekniikkaa, energiatehokasta suunnittelua sekä asiakaslähtöistä toimintaa.

Projektimuotoinen työskentely ja tietomallipohjainen suunnittelu (BIM) kuuluvat keskeisesti opiskeluusi. Opintojen loppupuolella syvennät osaamistasi uudis- tai korjausrakentamisen suunnitteluun. Kansainvälinen yhteistyö täydentää opintojasi. 

Ammattiala edellyttää luovuutta ja kolmiulotteista hahmotuskykyä. Opintoihin kuuluu visuaalisen ja esteettisen ajattelun kehittämistä.

Koulutuksen sisältö

Ensimmäisen opintovuoden jälkeen tunnet rakentamisen ja rakennusalan perusteet ja tunnistat keskeiset rakennusalan toimijat. Ymmärrät arkkitehtuurisuunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet, hallitset suunnittelun perustyökalut ja osaat perusasioita rakennustekniikasta. Luonnontieteelliset ja tietotekniset taitosi antavat perustan jatko-opinnoille. Sinulla on tuntumaa projektimuotoiseen opiskeluun.

Toisen vuoden jälkeen tunnet asuntosuunnittelun ja pientalojen rakennussuunnittelun periaatteet. Osaat laatia rakennuspiirustuksia ja tehdä 3D-mallinnuksia sekä suunnitelmien visualisointia. Tunnet runkojärjestelmät ja kantavien rakenteiden sekä vaipan rakenneosat. Hallitset rakennusfysiikan, rakennusainekemian ja energiatalouden keskeiset asiat. Projektimuotoinen opiskelu on keskeisesti mukana opinnoissa.

Kolmannen opiskeluvuoden jälkeen sinulla on valmiudet tehdä sekä asuinkerrostalojen että liike- ja toimistorakennusten suunnittelua suunnittelutiimin jäsenenä. Tunnet rakentamisen lupakäytännöt ja niihin liittyvät prosessit. Tunnet rakennusten teknisten järjestelmien ja BIM-mallinnuksen perusteet sekä suunnitelmien yhteensovittamisen periaatteet. Sinulla on käsitys yhdyskuntasuunnittelun ja korjausrakentamisen perusteista. Osaat käyttää tuotemallinnusta ja visualisointia luontevana osana suunnittelutyötäsi.

Neljäntenä opintovuonna sovellat aiemmin oppimaasi suunnitteluosaamista projektityöskentelyssä ja opinnäytetyössä. Täydennät ja syvennät osaamistasi projektinhallinnassa ja pääsuunnittelijan tehtävissä sekä korjausrakentamisessa ja yhdyskuntasuunnittelussa.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Rakennusarkkitehti (AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampere on Suomen suosituin opiskelu- ja asuinkaupunki. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä kohtuulliset elinkustannukset tekevät siitä vetovoimaisen. Joka kuudes kaupungin yli 240 000 asukkaasta on opiskelija – täällä on helppo solahtaa joukkoon. Moni sanoo, että Tampere on...


Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kuntokatu 3
33520 Tampere