AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Ympäristötekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Ympäristötekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Ympäristötekniikan insinöörinä olet kestävän elinympäristön asiantuntija! 

Tehtäväsi on varmistaa yhdyskuntien ja teollisuuden toimintaedellytykset ympäristön kannalta kestävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa. Huomioit kestävän kehityksen, kiertotalouden ja ilmastomuutoksen vaikutukset ja tarkastelet näitä varautumisen, kestävän talouden sekä ympäristötekniikan näkökulmasta. 

Savonia-ammattikorkeakoulun ympäristötekniikan opinnot antavat vahvan osaamisen ja näkemyksen eri ympäristötoimialoille: vesi- ja jätehuoltoon, ilmansuojeluun, energiatekniikkaan, teollisuuden ympäristöasioiden hallintaan sekä pilaantuneen ympäristön hoitoon ja kunnostukseen. Tehtäväsi voivat olla suunnittelu-, työnjohto-, tuotanto-, tuotekehitys-, hallinto-, valvonta- tai rakentamistehtäviä oman kiinnostuksesi mukaan. 

Opinnoissa korostuu käytännönläheinen tekemällä oppiminen, jossa apuna on Savonian ainutlaatuinen vesi- ja ympäristötekniikan tutkimuslaboratorio. Opinnoissasi pääset hyödyntämään tutkimuslaboratorion laitekantaa, ja osallistut samalla yrityksille tehtäviin työelämän projekteihin. 

Valmistuttuasi olet keskeisessä roolissa rakentamassa ihmiskunnalle kestävää tulevaisuutta! 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun ympäristötekniikan insinöörikoulutuksesta saat ympäristötoimialoilla tarvittavan tietotaidon. Koulutus on käytännönläheistä ja koulutuksessa korostuu projektioppiminen ja monialaisuus. 

Opetuksen kokeellinen osuus toteutetaan todellisissa tutkimusympäristöissä kentällä tai laboratoriossa. Harjoitustyöt kohdistuvat yhdyskuntien ja teollisuuden todellisiin kehitystehtäviin ja erilaisiin rakennuskohteisiin. 

Savonian ainutlaatuisessa vesi- ja ympäristötekniikan tutkimuslaboratorissa käytössäsi on korkeatasoiset laitteistot esimerkiksi puhtaan veden ja jäteveden käsittelyyn, biokaasun tuotantoon, ympäristömonitorointiin sekä sisä- ja ulkoilman laadun seurantaan. 

Uramahdollisuudet

Ympäristötekniikan insinöörinä voit työskennellä tehtävissä, jotka liittyvät esimerkiksi ympäristön suojeluun, hoitoon ja hallintaan, vesihuoltoon, vesistöjen hoitoon ja kunnostukseen, ympäristörakentamiseen, ilmansuojeluun, jätehuoltoon, bioenergia-alaan, ympäristömittauksiin ja prosessien monitorointiin tai prosessiteollisuuden ympäristökuormitusten hallintaan. 

Toimenkuvaasi voi kuulua tehtäviä muun muassa suunnittelu-, markkinointi-, työnjohto-, tuotanto-, rakentamis- tai hallintoasioihin liittyen, oman kiinnostuksesi ja suuntautumisesi mukaan.  

Työnantajina ovat esimerkiksi suunnittelutoimistot, jätehuoltoyhtiöt, energia- ja vesilaitokset, ympäristöteknologia-alan ja prosessiteollisuuden yritykset, kuntien ympäristö- ja tekniset virastot sekä alueiden ympäristökeskukset. 

Pohjois-Savo on merkittävä ympäristöliiketoiminnan keskittymä Suomessa, ja alueella toimivat ympäristö- ja bioenergiatoimialan yritykset työllistävät noin 3000 ihmistä. Sen lisäksi alueella toimii noin 500 henkilöä erilaisissa tutkimus- ja kehitystehtävissä.  

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu