AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Tradenomi (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tradenomi (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulun tradenomikoulutuksessa opit ratkomaan markkinointiin, myyntiin, taloushallintoon ja henkilöstötoimintoihin liittyviä haasteita.  Saat myös hyvät valmiudet liiketoiminnan ja toimintatapojen kehittämiseen muuttuvissa toimintaympäristöissä.  

Opintoja tehdään paljon tiimityönä, joten yhteistyö- ja vuorovaikutustaitosi kehittyvät opintojen aikana. Valmistuttuasi työskentelet tuloksellisesti ja vastuullisesti, niin osana tiimiä kuin itsenäisesti. 

Tradenomina työllistyt monipuolisiin asiatuntijatehtäviin palvelualoille tai kuntien ja valtion hallinnollisiin tehtäviin. Myös teollisuus tarjoaa erilaisia liiketalouden alan tehtäviä tradenomeille. Koulutus antaa hyvät valmiudet myös yrittäjänä toimimiseen. Tradenomeja tarvitaan aina! 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun tradenomiopinnoista saat laajan liiketalouden osaamisen. Opinnoissa voit suuntautua taloushallintoon tai myyntiin ja markkinointiin. 

Ensimmäisen vuoden opinnoissa perehdyt kokonaisvaltaisesti liiketaloudelliseen ajatteluun ja yritystoimintaan. Opinnot suoritetaan osittain virtuaalisissa oppiyritysympäristöissä. 

Toisesta vuodesta lähtien syvennät osaamistasi valitsemassasi suuntautumisvaihtoehdossa. Voit suuntautua taloushallinnon osaajaksi tai myynnin ja markkinoinnin kehittäjäksi. 

Taloushallinnon osaajanavoit toimia yritysten taloushallinnon ja muissa taloudellista ja analyyttista osaamista vaativissa tehtävissä. Perehdyt opinnoissa kirjanpitoon, tilinpäätöksen laatimiseen, verotukseen ja johdon laskentatoimeen – esimerkiksi kustannuslaskentaan ja budjetointiin. Lisäksi saat valmiuksia kokonaisvaltaiseen taloudelliseen ajatteluun ja talouden ohjaukseen. 

Myynnin ja markkinoinnin kehittäjänäsaat valmiudet toimia monipuolisissa myynnin ja markkinoinnin asiantuntija- sekä kehittämistehtävissä. Vahvistat asiakasymmärrystäsi ja hallitset tuloksellisen myyntityön ja asiakkuuksien hoidon. Perehdyt markkinoiden ja liiketoiminnan analysointiin markkinoinnin suunnittelussa ja liiketoiminnan kehittämisessä. Saat ajankohtaisen osaamisen digitaaliseen liiketoimintaan 

Opintoihin sisältyy viiden kuukauden mittainen harjoittelu, jolla on merkittävä rooli asiantuntijaksi kehittymisessä. Harjoittelun tai osan opintoja voi suorittaa myös ulkomailla. 

Tradenomin tutkintoon sisältyy laaja valinnaisten opintojen osuus. Voit syventää osaamistasi esimerkiksi juridiikassa, IT-taidoissa tai henkilöstöjohtamisessa. Valinnaisissa yrittäjyysopinnoissa voit kehittää omaa yritysideaasi ja vahvistaa yrittäjävalmiuksiasi. Myös runsas kieliopintojen tarjonta on käytettävissäsi. 

Uramahdollisuudet

Työelämä tarvitsee tradenomeja, ja liiketalouden tradenomina työllistymisnäkymäsi ovat erittäin hyvät. Tradenomitutkinnon suoritettuasi voit toimia vastuullisissa suunnittelu-, esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä. 

Työpaikkanasi voivat olla eri alojen yritykset tai erilaiset julkiset organisaatiot ja yhdistykset.  Osana opintojasi saat valmiuden myös kansainväliseen toimintaan, mikä laajentaa työmahdollisuuksiasi entisestään. Opinnot antavat myös hyvät valmiudet yrittäjänä toimimiseen. 

Esimerkkejä mahdollisista tehtävänimikkeistäsi: asiakasneuvoja, asiakaspäällikkö, palveluneuvoja, myyntineuvottelija, markkinointisuunnittelija, markkinointipäällikkö, myymäläpäällikkö, palvelupäällikkö, kirjanpitäjä, taloussihteeri, palkkasihteeri, henkilöstöasiantuntija, rahoitusneuvoja, tilintarkastaja, controller, verosihteeri, talouspäällikkö. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Tradenomi (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,1

Perustuu 14 arviointiin
Kirjoita arviointi
5/5
opiskelija
12 joulu 2016
Tradenomi, päivätoteutus

Tradenomikoulutus Savoniassa antaa hyvät valmiudet työelämään. Opinnoissa tehdään töitä myös lähellä toimivien yritysten kanssa jolloin verkostoituminen on suuressa roolissa. Ve...

Näytä lisätiedot
4/5
MN
12 joulu 2016
Liiketalous / AMK

Liiketalouden koulutus Savoniassa on monipuolinen ja työskentely painotetaan ryhmätyöskentelyyn joka alalla Savoniassa. Liiketalouden linjalla sinulla on mahdollista suuntautua ...

Näytä lisätiedot
4/5
Taloushallinnon opiskelija
12 joulu 2016
Taloushallinnon suuntautuminen

Liiketalouden koulutusohjelma on hyvä ja työelämään valmentava. Ainakin taloushallinnon puolella kursseilla oppii paljon sellaisia taitoja, joita tarvitsee työelämässä. Kirjanpi...

Näytä lisätiedot
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu