AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Terveydenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Terveydenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Terveydenhoitajana olet hoitotyön – ja erityisesti terveydenhoitotyön – asiantuntija.

Terveydenhoitajana osaat ehkäistä ja ylläpitää yksilöiden, perheiden, työ- ja muiden yhteisöjen, väestön ja ympäristön terveyttä. Lisäksi osaat ehkäistä sairauksia, vahvistaa voimavaroja, itsehoitoa ja kykyä elää terveellisesti.

Terveydenhoitajakoulutuksen aikana hankit vahvat kliinisen terveydenhoitotyön ja hoitotyön perustiedot ja -taidot sekä hyvät vuorovaikutus‐ ja yhteistyötaidot. Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti sekä alalla toimivalle että alan ulkopuoliselle yleisölle.

Valmistuttuasi osaat ratkaista ammattialan ongelmia, tehdä itsenäisiä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa ja osaat vastata terveydenhoitotyön ja hoitotyön ammatillisista tehtävistä perustaen toimintasi tuoreeseen tutkittuun tietoon. Kykenet johtamaan ammatillista toimintaa ja hankkeita sekä työskentelemään terveydenhoitotyön ja hoitotyön asiantuntijatehtävissä. Sinulla on valmiudet toimia myös alan yrittäjänä.

Koulutuksen sisältö

Savonian terveydenhoitajakoulutuksen pedagogisena lähtökohtana on laadukkaan ja työelämäläheisen koulutuksen sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan monimuotoinen yhdistäminen. Virtuaaliset ja fyysiset oppimisympäristöt nivovat teorian ja käytännön luontevasti yhteen osaksi opiskelijan oppimista. Terveydenhoitajakoulutukselle on tyypillistä monimuotoisuus ja monialaisuus.

Terveydenhoitajan ammattikorkeakoulututkinto rakentuu sairaanhoitajan ydinosaamisesta (180 op) ja terveydenhoitajan ammatillisesta osaamisesta (60 op). Koulutus täyttää Euroopan parlamentin ja neuvoston sairaanhoitajakoulutuksesta antamien direktiivien vaatimukset (2013/55/EU).

Opinnot etenevät lukuvuosi- ja lukukausiteemoittain.

Opiskelusi ensimmäisenä vuotena perehdyt hoitotaitoon ja lääkehoitoon sekä tarkastelet asiakasta ja ammattilaista osana sosiaali- ja terveyspalveluja. Opit anatomiaa, fysiologiaa ja diagnostisia tutkimuksia. Lisäksi opit käyttämään perustietoa ihmisestä, hoitotyön arvoista, terveyden ja toimintakyvyn edistämisestä sekä sisätautia sairastavan potilaan hoidosta. Harjoittelet hoitotyötä myös käytännössä.

Toisena opiskeluvuotena vahvistat ja laajennat hoitotyön osaamista perioperatiivisessa, lasten, -nuorten ja perheiden, sekä mielenterveys- ja päihdetyössä. Harjoittelujen avulla opit myös soveltamaan ja laajentamaan tietoa. Opit käyttämään englannin kieltä sekä ymmärtämään erilaisia tutkimus- ja kehittämistyön menetelmiä.

Kolmantena opiskeluvuotena syvennät ja kehität ohjaus- ja mentorointitaitojasi, hoidon tarpeen arviointitaitojasi sekä ikääntyneiden hoitotyön asiantuntijuuttasi. Osaat toteuttaa hoitotyötä erilaisissa toimintaympäristöissä. Osaat soveltaa opiskelun aikana hankkimaasi tutkimus- ja kehittämistoiminnan tietoutta opinnäytetyön suunnittelussa ja toteuttamisessa. Aloitat jo terveydenhoitotyön asiantuntijuusopinnot.

Neljännen vuoden teemana on terveydenhoitotyön asiantuntijuuden syventäminen. Tähän mennessä olet opiskellut jo terveydenhoitajatyön teoriaa ja lähdet soveltamaan osaamistasi muun muassa odottavan perheen terveydenhoitajatyössä, lasten ja perheiden terveydenhoitajatyössä, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä työterveyshuollossa. Osaat soveltaa näyttöön perustuvaa terveydenhoitajatyön osaamista eri toimintaympäristöissä ja sinulla on valmiudet kehittää terveydenhoitotyötä.

Uramahdollisuudet

Valmistuttuasi voit työskennellä julkisissa ja yksityisissä sosiaali‐ ja terveydenhuollon organisaatioissa. Terveydenhoitajana voit työskennellä muun muassa äitiys‐ ja lastenneuvolassa, tartuntatauti- ja rokotuspoliklinikalla, koulu‐ ja opiskeluterveydenhuollossa, perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolassa, työterveyshuollossa, avosairaanhoidon vastaanotoilla ja kotihoidossa/kotisairaanhoidossa sekä erilaisissa yhteisöissä ja järjestöissä. Voit toimia myös koulutus‐ ja projektitehtävissä sekä itsenäisenä yrittäjänä.

Tehtävänimikkeitä:

  • terveydenhoitaja
  • sairaanhoitaja
  • hyvinvointikoordinaattori
  • yrittäjä

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Terveydenhoitaja (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu