Sosionomi (AMK) | monimuotototeutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Kysy lisätietoja
Viimeinen hakuaika: Seuraava hakuaika ei vielä tiedossa
   
Monimuotototeutus
Kuopio
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Sosionomikoulutus | monimuotototeutus

Sosionomi (AMK) | monimuotototeutus

Sosionomit edistävät oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja hyvinvointia ihmisten eri elämäntilanteissa. Savonian sosionomitutkinto antaa hyvät valmiudet toimia moninaisissa sosiaalialan tehtävissä.

Sosionomina tuet asiakasta arjen haastavissa tilanteissa ohjaten palvelujärjestelmän antamiin mahdollisuuksiin. Työssä korostuu vuorovaikutusosaaminen, ratkaisukeskeisyys sekä asiakkaan voimavarojen vahvistaminen.

Valmistuttuasi osaat toimia erilaisissa toimintaympäristöissä kuten varhaiskasvatus, perhetyö, lastensuojelu, nuoristyö, aikuissosiaalityö, työvalmennuspalvelut, KELA, työvoimapalvelut, vammaistyö, mielenterveys- ja päihdetyö, järjestötyö. Työhösi kuuluu uudistaa hyvinvointipalveluja ja kehittää yhteisöllisiä ja osallistavia toiminta- ja tukimuotoja eri väestöryhmien tarpeisiin. Toimit eri ikäisten asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa ja tuet heitä muuttuvissa elämäntilanteissa sekä arjen haasteissa.

Sosionomin tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi ohjaaja, palveluohjaaja, sosiaaliohjaaja, varhaiskasvatuksen sosionomi, asiantuntija, hankekoordinaattori, kasvatustutor, kriisityöntekijä, omavalmentaja, koulukuraattori, rikosseuraamustyöntekijä, työvalmentaja, tiimin vetäjä ja yksikön johtaja.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena hankit perusosaamisen sosiaalialan tietoperustasta asiakastyössä ja alan ammattietiikasta. Toisena opiskeluvuotena harjaannut asiakaslähtöisten sosiaalialan työmenetelmien käytössä.

Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena syvennät ammatillista osaamistasi varhaiskasvatuksen, sosiaaliohjauksen, tai rikosseuraamusalan osaajana. Lisäksi hankit, sovellat ja syvennät tutkimus-, kehittämis-, yhteiskunta- ja johtamisosaamistasi.

Opinnot toteutetaan tutkivan oppimisen periaatteella. Opiskelussa ja oppimisessa korostetaan yhteistoiminnallisuutta, verkostotyöskentelyä, monialaisuutta sekä itseohjautuvuutta. Nämä ovat sosionomin ammatissa keskeistä osaamista.

Opetuksessa vaihtelevat lähiopetus, verkko-opiskelu, simulaatiot, projektit ja ammattitaitoa edistävät harjoittelut.

Keväällä 2023 lähiopetusta järjestetään kolmena päivänä maanantaista keskiviikkoon viikoilla 5, 11, 17, 21. Viikolla 2 opetus on keskiviikosta perjantaihin. Kevään 2023 opintoihin sisältyy opintomatka erikseen sovittavana aikana. 

Harjoittelut ovat kokopäiväistä opiskelua ja ne toteutuvat vuosittain kymmenen viikon jaksoina (yhteensä 3×15 op). Osana opintojasi pääset osallistumaan myös alan tutkimus- ja kehittämistoimintaan.

Opintojen alkaessa opiskelija laatii yhdessä opettajatuutorin kanssa henkilökohtaisen opiskelu- ja urasuunnitelman, jossa huomioidaan myös aiemmin hankittu osaaminen.

Uramahdollisuudet

Sosionomeilla on monipuoliset työllistymismahdollisuudet ja hyvä työllisyystilanne.

Valmistuttuasi voit työskennellä kasvatus- ja ohjaustehtävissä, sosiaalisen tuen ja kuntoutuksen tehtävissä sekä alan esimies- ja kehittämistehtävissä. Voit myös toimia sosiaalialan yrittäjänä. Työpaikkasi voi olla julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilta.

Hakeminen

Sosionomin monimuotokoulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomi (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin

Terhi

Opettajat ovat asiantuntevia ja innostavia. Monimuoto-opetuksessa hyödynnetääni nykyaikaisia oppimis- ja opetusmenetelmiä monipuolisesti ja oppimista tukevalla tavalla. Koulutus tuottaa monipuolisen ammattitaidon erilaisiin sosionomin työtehtäviin.

Nipsu

Huippu hieno mahdollisuus työn ohessa täydenttää koulutusta tai vaikka vaihtaa alaa. Opiskelu motivaatio oltava kohdallaan, koska vaatii omaa aikaa ja intoa opiskella.

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosionomi (AMK) | monimuotototeutus täytä seuraavat tiedot: