Sivuston käyttötapa: Mobiili

Muotoilijakoulutus | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Muotoilijakoulutus | päivätoteutus

Muotoilijakoulutus

Muotoilijakoulutus

Muotoilijan kädenjälki näkyy kaikkialla. Tulevaisuus tarvitsee uutta muotoilua, rohkeita tuoteideoita ja palveluinnovaatioita!

Savoniassa sinusta tulee aktiivinen muotoilualan ammattilainen, joka hallitsee suunnitteluprosessin, visuaalisen ilmaisun ja eri valmistustekniikat. Opit myös kestävän kehityksen sekä liiketoiminnan merkityksen osana muotoilijan työtä.

Opintojen sisältö ja toteutus

Muotoilijan koulutuksessa opintojen laajuus on 240 opintopistettä. Yksi opiskeluvuosi vastaa 60 opintopistettä, joka tarkoittaa 1600 tuntia opiskelijan työtä. 

Opiskelet monialaisissa muotoilustudioissa, joissa tehdään työelämälähtöisiä palvelujen ja tuotteiden muotoiluprojekteja. Studioissa opiskellaan teoriaa ja tehdään käytännön asiakasprojekteja. Projektistudioissa korostuvat esimerkiksi käyttäjäkokemukset, yrittäjyys ja kestävä kehitys sekä laaja-alainen tekemisen kulttuuri.

Vuosittaiset projektivalintasi vaikuttavat urasuuntaasi. Tekemäsi valinnat vahvistavat tulevaisuuden ammattiprofiiliasi muotoilijana.

Muotoilustudioissa valinnaisia opintopolkuja ovat:

  • muoti ja koru
  • sisustusarkkitehtuuri
  • teollinen muotoilu
  • palvelumuotoilu.

Uramahdollisuudet

Valmistuttuasi voit toimia muotoilijana, joka työllistyy suunnittelupalveluja tarjoavaan muotoiluyritykseen, tai työtehtäväsi voivat olla teollisuuden, kaupan tai liike-elämän aloilla, joissa tarvitsee muotoiluasiantuntijoita. Sinusta voi tulla myös muotoilualan moniosaaja, jonka tehtävänkuvassa yhdistyy poikkialaisuus ja luova suunnitteluosaaminen.

Tärkeä uramahdollisuus on oman osaamisen ja tuoteideoiden jalostaminen yritystoiminnaksi jo opintojen aikana. Osana koulutusta saat perustaidot toimia alan yrittäjänä valmistumisesi jälkeen.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Muotoilija (AMK)

Jatko-opinnot

Opinnot luovat hyvän pohjan myös urakehitystä tukeville lisä- ja jatkokoulutuksille. Kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen voit jatkaa opintojasi ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa (YAMK). Muotoilija AMK-opintojen jälkeen voit hakea myös tiede- tai taidekorkeakouluun Suomessa tai ulkomailla.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Muotoilijakoulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
portal.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3

Perustuu 2 arviointiin

Mestari
(2)
Aloitin koulutksen vuonna 2014, jolloin syyslukukauden olimme vielä toisissa tiloissa. Syksy meni hyvin ja maistui, mutta keväällä aiheutui muuttohäslinkiä jos jonkinmoista. Tilat oli pois käytöstä ja opettajat sekaisin. Tilanne parani ajan kuluessa, mutta vieläkin muistellaan haikeana vanhoja aikoja. Tällä hetkellähän olemme väliaikaisess...
Näytä kokonaan
Teen tämän sen vara-akun toivossa.
(4)
Opiskelussa parasta on se, kun koululla on riittävät tilat omien projektien tekemiseen. On laser jolla voi leikata puusta ja muovista kaikkea pientä ja ihanaa. Puupaja jossa on koneita vaikka mihin käyttöön ja jalometallipajalla parasta on muiden opiskelijoiden seura. Jos tykkäät tehdä itse juttuja, ja sinulla on vaikeuksia kuunnella joskus ...
Näytä kokonaan
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Muotoilijakoulutus | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: