Sivuston käyttötapa: Mobiili

Fysioterapeuttikoulutus | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Fysioterapeuttikoulutus | päivätoteutus

Fysioterapeuttikoulutus

Fysioterapeuttikoulutus

Fysioterapian tavoitteena on edistää ja ylläpitää ihmisten terveyttä ja toimintakykyä. Se on merkittävä osa kuntoutus-, liikunta-, sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää, ja siinä pyritään yhdessä asiakkaan kanssa saavuttamaan hänelle optimaalinen toimintakyky.

Fysioterapeuttina osaamistasi tarvitaan yhä enemmän asiakkaan omassa elin- ja toimintaympäristössä. Ennaltaehkäisevän ja terveyttä edistävän fysioterapian merkitys kasvaa kaikissa ikäryhmissä. Tärkeää on asiakkaan voimavarojen huomiointi ja ymmärrys hänen elinympäristöstään. Fysioterapeuttisen arvioinnin avulla kykenet selvittämään asiakkaan toimintaa sekä sitä uhkaavia tai haittaavia tekijöitä

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä.

Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista, jotka ohjaavat opintovuosien sisältöjä. Vuositeemoissa painottuvat ammatillinen osaaminen, ikäosaaminen, yrittäjämäinen työskentelyote ja preventiivinen työskentelyote. Vuositeemat ovat:

 1. vuosi: asiantuntijuuden aktivoituminen
 2. vuosi: asiantuntijuuden kehittyminen
 3. vuosi: asiantuntijuuden syveneminen
 4. vuosi: fysioterapeutti asiantuntijana

Fysioterapeutti työelämässä

Alasi asiantuntijana voit työskennellä sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kuntoutuspalvelujärjestelmän alueilla itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa. Ammatissa tarvitaan terapia- ja vuorovaikutustaitoja sekä ongelmanratkaisukykyä, joita osana opintoja harjoitellaan. 

Tehtävänimikkeitä voi esimerkiksi olla:

 • fysioterapeutti
 • yrittäjä
 • kuntoutusohjaaja
 • ryhmäliikuntaohjaaja
 • personal trainer
 • terveys- ja hyvinvointiasiantuntija
 • työfysioterapeutti
 • urheilufysioterapeutti

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Fysioterapeutti (AMK)

Jatko-opinnot

Fysioterapeuttina urakehitystäsi tukevat erilaiset lisä‐, jatko‐ ja täydennyskoulutukset. Voit jatkaa opintojasi kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen myös oman alasi ylemmässä ammattikorkeakoulutuksessa (YAMK). Tiedekorkeakoulujen jatko-opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysioterapeuttikoulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
portal.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin

Valmistuva opiskelija
(4)
Savonian fysioterapia- koulutus antaa valmiuksia työelämään. Koulutuksessa hyvää on se, että se seuraa nykyaikaisia alan vaatimuksia. Koulutuksen aikana opiskelija käy melkoisen myllytyksen läpi, mutta tutkinnon suorittaminen kasvattaa oppilasta myös ihmisenä. Savonialla on hyvät tilat opiskella ja mukava ilmapiiri. Verkostoituminen on helppoa n...
Näytä kokonaan
Seija Savolainen
(4)
Suoritin Savoniassa oppisopimuskoulutuksena selän tutkiminen fysioterapiassa / tehtäviensiirto. Opetus on muuttunut peruskoulutusajoista 90-luvun vaihteessa. Auktoritäärisestä opettamisesta ollaan siirrytty ohjaavaan ja itsenäiseen suuntaan. Hyvää koulutuksessa oli se, että kouluttajat olivat alansa huippua meillä Suomessa.
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Fysioterapeuttikoulutus | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: