Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Fysioterapeuttina edistät ja ylläpidät asiakkaiden terveyttä, toimintakykyä ja liikkumista!

Savonian fysioterapeuttikoulutuksessa opit soveltamaan monen tieteenalan tietoja ja taitoja. Opiskelet fysioterapiatietieteenalaa, jonka keskeinen kiinnostuksen kohde on ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi – erityisesti toimintakyky ja liikkuminen.

Opinnoissa harjaannut käyttämään erilaisia fysioterapiamenetelmiä, joita ovat muun muassa: terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen terapia, esteettömyys, ergonomia, moniammatillinen työskentely ja teknologian hyödyntäminen.

Työssäsi fysioterapeuttina pyrit yhteistyössä asiakkaan kanssa saavuttamaan asiakkaalle parhaan mahdollisen toiminta- ja liikkumiskyvyn. Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot sekä asiakkaan voimavarojen huomiointi ja ymmärrys hänen elinympäristöstään ovat fysioterapeutille tärkeitä taitoja.

Valmistuttuasi olet terveyden, toimintakyvyn ja liikkumisen asiantuntija.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista, jotka ohjaavat opintovuosien sisältöjä. Vuositeemoissa painottuvat hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, ammatillinen osaaminen, ikäosaaminen sekä yrittäjämäinen ja ennaltaehkäisevä työskentelyote.

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena perehdyt fysioterapian lähtökohtiin, kehon rakenteeseen ja toimintaan, josta opinnot etenevät biomekaniikkaan ja toimintakyvyn arviointiin. Samalla opiskelun ja oppimisen taitosi kehittyvät. Jo ensimmäisenä vuotena pääset harjoittelemaan fysioterapiaa käytännössä. 

Seuraavina opiskeluvuosina syvennät teoreettista ja käytännön osaamistasi fysioterapiasta. Teemoina ovat muun muassa: kuntoutus, terveyttä edistävä neuvonta, esteettömyys, terapeuttinen harjoittelu ja kuntoutuksen digitaaliset ratkaisut. Lisäksi hankit tutkimus- ja kehittämistoiminnan osaamista ja pääset ideoimaan opinnäytetyötäsi.

Kieliopinnot tukevat ammattitaidon kehittymistä ja eri kulttuureista tulevien asiakkaiden kohtaamista. Ammattitaitoa edistävät harjoittelut lisäävät fysioterapeuttista osaamistasi.     

Opintojen loppupuolella syvennät asiantuntijuuttasi ja osaamistasi fysioterapiamenetelmien käytössä. Voit tehdä ammattitaitoa syventävän harjoittelu Suomessa tai ulkomailla. 

Lisäksi jatkat opinnäytetyösi tekemistä ja osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti sekä alan ammattilaisille että suurelle yleisölle. Syvennät fysioterapia osaamistasi valinnaisissa opinnoissa kehittymistarpeesi mukaan.

Valmistuttuasi osaat soveltaa ja arvioida kuntoutuksen osaamistasi.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Fysioterapeutti (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 2 arviointiin

Valmistuva opiskelija

Savonian fysioterapia- koulutus antaa valmiuksia työelämään. Koulutuksessa hyvää on se, että se seuraa nykyaikaisia alan vaatimuksia. Koulutuksen aikana opiskelija käy melkoisen myllytyksen läpi, mutta tutkinnon suorittaminen kasvattaa oppilasta myös ihmisenä. Savonialla on hyvät tilat opiskella ja mukava ilmapiiri. Verkostoituminen on helppoa n...

Näytä kokonaan
Seija Savolainen

Suoritin Savoniassa oppisopimuskoulutuksena selän tutkiminen fysioterapiassa / tehtäviensiirto. Opetus on muuttunut peruskoulutusajoista 90-luvun vaihteessa. Auktoritäärisestä opettamisesta ollaan siirrytty ohjaavaan ja itsenäiseen suuntaan. Hyvää koulutuksessa oli se, että kouluttajat olivat alansa huippua meillä Suomessa.

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: