AMK-tutkinnot, päiväopinnot
4,0 (1 Arvioinnit)

Energiatekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Varkaus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Energiatekniikan insinööri (AMK) | päivätoteutus

Energiatekniikan insinöörinä olet kestävien energiaratkaisujen asiantuntija. Ilmastonmuutos, ympäristöongelmat ja lisääntyvä energiantarve ovat aikamme isoja haasteita – näihin haasteisiin pääset insinöörinä etsimään kestäviä ratkaisuja. 

Savonia-ammattikorkeakoulun energiatekniikan opinnoissa opit perinteistä voimalaitostekniikkaa, energia-automaatiota, kiertotaloutta ja uusiutuvan energiantuotannon muotoja. Lisäksi tutustut energiantuotannon ympäristövaikutuksiin. 

Insinööriosaamisen lisäksi opit viestinnän, suunnittelun, konetekniikan sekä prosessi- ja automaatiotekniikan perustiedot ja -taidot. Koulutus valmentaa sinua myös itsenäiseen ongelmanratkaisuun ja tiimityöskentelyyn. Kaikkia näitä taitoja tarvitset energia-alan insinöörin monipuolisissa tehtävissä. 

Energiatekniikan koulutus järjestetään Savonian Varkauden kampuksella, jossa koulutukselle on mainiot puitteet: kampusalueella sijaitsee Energiatutkimuskeskus ja monipuoliset laboratoriotilat. 

Savonian ja alueen yritysten yhteistyö on tiivistä. Iso osa opinnoista toteutetaan käytännönläheisissä projekteissa Energiatutkimuskeskuksessa ja alueen yritysten kanssa. 

Valmistuttuasi olet energiatekniikan asiantuntija. Osaat suunnitella, valmistaa ja hyödyntää energiatekniikan järjestelmiä. Lisäksi sinulla on pyrkimys tehdä asiat entistä paremmin ja ympäristöystävällisemmin – haluat löytää uudenlaisia ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin!

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun energiatekniikan insinöörikoulutus tarjoaa tietotaidon, jota tarvitaan voimalaitostekniikan ja kiertotalouden parissa työskenneltäessä.  

Opintosi muodostuvat yleisaineopinnoista, energiatekniikan perus- ja ammattiopinnoista, syventävistä opinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Eri opintovuosille on muodostettu omat teemansa. 

Ensimmäisenä vuotena opiskelijat perehtyvät ammattialaan. Toisena vuotena energia-alan osaamista kehitetään energia-alan tuntemusta ja tietotaitoa harjoittavien opintojen parissa. 

Kolmantena vuotena energia-alan osaamista syvennetään sekä yhteisten ammatillisten aineiden että omien suuntaavien opintojen muodossa. Neljännellä vuosikurssilla opinnoissa korostuu entistä vahvemmin oman ammatillisen osaamisen soveltaminen. 

Merkittävä osa opinnoista on ammattiopintoja, jotka painottuvat energiantuotantotekniikoiden, uusiutuvan energian ja kiertotalouden sekä energia-automaation opintoihin. Keskeinen osa ammattiopintoja on energiatutkimuskeskuksessa tehtävät projektityöt. 

Harjoitustehtävät ja projektityöt harjoittavat sinua käytännönläheisesti insinöörin työelämässä tarvittavien tietojen ja taitojen soveltamiseen. Ammattiopinnot tukevat myös ryhmätyötaitojen, vastuullisuuden ja esiintymistaitojen kehittymistä. 

Uramahdollisuudet

Energiainsinöörin uramahdollisuudet ovat laajat. Tyypillisiä työtehtäviä ovat: 

Prosessi-, laite- tai laitossuunnittelu, jolloin tehtäväsi liittyvät tyypillisesti uusien laitosten suunnittelu- ja rakentamisvaiheiden insinööritehtäviin. Näitä tehtäviä tarjoavat sekä suurten energiajärjestelmien laitostoimittajayritykset alihankintaverkostoineen, että pienemmät hajautetun ja uusiutuvan energian järjestelmiä myyvät ja markkinoivat yritykset. 

Käyttöinsinöörin tehtävät taas liittyvät usein käytön valvonnan, käyttö- ja tuotantopäällikön tehtäviin. Tällöin tehtävänäsi on huolehtia olemassa olevien energiantuotantolaitosten toimintavarmuudesta ja käytön aikaisesta kunnossapidosta. 

Energiatuotantotekniikan ja energiajärjestelmien prosessien ja suunnittelun ymmärtäminen tarjoaa lisäksi laajat työllistymismahdollisuudet uusiutuvan energian ja kiertotalouden projekteissa, järjestöissä ja energia-alan asiantuntija- tai neuvontatehtävissä. Voit myös suunnata kansainväliselle uralle ja työskennellä energiajärjestelmiä toimittavissa kansainvälisissä yrityksissä. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Varkaus
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
J
18 touko 2016
Yksilöllistä energiatekniikkaa!

Varkauden kampus tarjoaa opikelijamääränsä ansiosta opettajille ja oppilaille mahdollisuuden joustavaan ja yksilölliseen yhteistyöhön

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu