Sivuston käyttötapa: Mobiili

Optometristi (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Oulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Optometristi (AMK) | päivätoteutus

Tavoite

Optometristina tuottamiisi palveluihin kuuluvat silmän taittovoiman määrittäminen, optisten apuvälineiden määrääminen ja silmäsairauksien tunnistaminen. Optometristina asiantuntijuutesi perustana on näköjärjestelmän, näkökyvyn sekä silmäsairauksien tunteminen. Lisäksi tarvitset näöntutkimuksen sekä silmien terveydentilan tutkimisen menetelmien osaamista.

Optometristina valitset asiakkaalle näönkorjausratkaisun, määräät, valmistat ja sovitat silmä- ja piilolasit sekä muut optiset apuvälineet. Optometristina ohjaat asiakkaita näköön, näkemisen ongelmiin ja niiden korjaamiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi työskentelet yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa kehitettäessä ratkaisuja näkemisen ja ympäristön näkemiseen vaikuttavien puutteiden parantamiseksi.  

 

Koulutuksen sisältö

Opinnoissasi keskeisiä sisältöalueita ovat näköjärjestelmän ja näkökyvyn sekä silmäsairauksien tunteminen. Lisäksi tarvitset näöntarkastuksen menetelmien ja näönkorjausratkaisujen sekä silmien terveydentilan tutkimisen menetelmien osaamista. Optometristina ammattitaitosi perustana on optometrian teoreettinen ja käytännöllinen terveystekninen osaaminen.  Ammatillinen osaamisesi rakentuu soveltuville matemaattis-luonnontieteellisille opinnoille, näönhuollon ja silmälasiteknologian opinnoille sekä lääketieteellisille opinnoille.

Koulutuksesi sisältää runsaasti kädentyön ja asiakastyön harjoituksia koululla sekä käytännön ohjattua harjoittelua optikkoliikkeissä. Tietopuolinen opiskelusi sisältää luentoja, mutta tapahtuu kuitenkin pääosin itsenäisesti, verkko-opintoina ja seminaareissa.

Opintojasi voit suorittaa myös kehittämishankkeissa ja opiskelijavaihdossa ulkomailla. Moniammatillista yhteistyötä harjoittelet mm. yhteisissä opinnoissa lääketieteen ja muiden sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden kanssa sekä työelämäharjoitteluissa. Riittävä ammatillinen osaamisesi varmistetaan osaamistestauksilla. Opiskelusi optometristikoulutuksessa edellyttää vastuullisuutta, suunnitelmallisuutta ja itsenäisen opiskelun valmiuksia.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Optometristi (AMK)

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, opettajan pedagogisia opintoja, ammatillisia erikoistumisopintoja, avointa ammattikorkeakouluopetusta sekä täydennyskoulutusta. Oulun ammattikorkeakoulussa voit opiskella kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Oppilaitos järjestää kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kokonaan englanniksi. Opetuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Kotkantie 1
90250 Oulu

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: