Kätilötyön kehittäminen ja johtaminen | YAMK

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
1,5–2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ylemmät AMK-tutkinnot

Kätilötyön kehittäminen ja johtaminen | YAMK

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on valmius toimia seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluiden kehittämisen asiantuntijana tai johtamistehtävissä julkisissa ja yksityisissä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa sekä kolmannella sektorilla.

Kenelle?

Voit hakea opintoihin, mikäli sinulla on Suomessa suoritettu ammattikorkeakoulu- tai opistotasoinen kätilötutkinto tai sairaanhoitajan tutkinto ja sen lisäksi vuoden kestävissä kätilön erikoistumisopinnoissa suoritettu erikoissairaanhoitajan tutkinto. Sinulla voi myös olla ulkomailla suoritettu kätilön tutkinto sekä Valviran hyväksymä kätilön ammatinharjoittamisoikeus Suomessa. Hakijoilta vaaditaan myös korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen kertynyt kahden vuoden työkokemus sosiaali- ja terveysalalta. Tarkemmat hakukelpoisuusvaatimukset esitelläänhakuohjeissa.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen jälkeen osaat kehittää seksuaali- ja lisääntymisterveyden toimintamalleja ja käytänteitä hyödyntäen kätilötyön teoreettisia malleja ja  laatuindikaattoreita. Osaat suunnitella ja kehittää palveluja ja hoitoa ottaen huomioon asiakkaiden moninaisuus ja monikulttuurisuus naiskeskeisesti. Saat valmiuksia kätilötyön johtamiseen ja osaat kehittää kätilötyön johtamista näyttöön perustuvasti.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Opinnot ovat laajuudeltaan 90 opintopistettä, joista

  • seksuaali- ja lisääntymisterveyden syventäviä ammattiopintoja on 30 opintopistettä,
  • pakollisia syventäviä opintoja, kuten johtamiseen ja tutkimusmenetelmiin liittyviä opintoja on 20 opintopistettä ja
  • vapaasti valittavia opintoja on 10 opintopistettä.

Lisäksi tehdään 30 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö. Opinnäytetyön voi kohdistaa oman työn tai organisaation kehittämiseen.

Opinnot on mahdollista suorittaa 1,5-2 vuodessa (1 opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä).

Opinnot toteutetaan sekä lähi- että etäopintoina, ja opintojen aikana on 2-5 lähiopetuspäivää kuukaudessa lukuvuoden aikana. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden syventävät ammattiopinnot toteutetaanTampereen ammattikorkeakoulunkanssa. Muissa opinnoissa tehdään tiivistä yhteistyötä Metropolian muiden ylempien ammattikorkeakoulututkintojen kanssa. Myös kansainvälisten koulutusorganisaatioiden ja verkostojen kanssa tehdään yhteistyötä, joka tulevina vuosina tulee entisestään vahvistumaan.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kätilö (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Metropoliassa? Tilaa hakijan uutiskirje tästä!

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Enemmän kuin korkeakoulu – neljä kampusta täynnä tekijöitä

Haluatko vaikuttaa siihen miltä maailma näyttää tulevaisuudessa? Saat Metropolialta enemmän kuin tutkinnon – saat valmiudet merkitykselliseen työhön sekä taidot jatkuvaan oppimiseen. Metropoliassa opiskelijat ja opettajat kehittävät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin yhdessä yritysten ja muiden kumppanien kanssa jopa 5 miljoonaa päivää vuodessa....


Lue lisää oppilaitoksesta Metropolia Ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Myllypurontie 1
00920 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.metropolia.fi

Tilaa lisätietoa

Haluatko lisätietoa opinnoista Metropoliassa? Tilaa hakijan uutiskirje tästä!

Uutiskirje
Haluan tilata Metropolian uutiskirjeen