Sosionomi (AMK) | päivätoteutus
Sosionomikoulutuksessa opiskelet vahvan sosiaalialan ammattitaidon. Sosionomina tuet yksilön ja yhteisön hyvinvointia, toimintakykyä ja sosiaalista osallisuutta ammatillisilla menetelmillä ja verkostotyöllä. Sosionomina työskentelet erilaisissa elämäntilanteissa olevien eri-ikäisten ihmisten kanssa.
Opintojen ensimmäisenä vuonna opiskelet sosiaalialan asiakastyön perusvalmiuksia ja tarkastelet arvojasi ja ihmiskäsitystäsi. Toisena opiskeluvuotena aloitat profiloivat opinnot, joissa valitset ammatillisten osaamistavoitteiden mukaisesti opintoja. Sisällöt liittyvät varhaiskasvatukseen, lastensuojeluun ja lasten, nuorten sekä perheiden kanssa tehtävään työhön, aikuissosiaalityöhön, osallisuuden tukemiseen ja kuntoutukseen. Kolmantena ja viimeisenä opiskeluvuotenasi syvennyt työyhteisön toimintaan ja lähijohtamiseen sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaan.
Opinnot
Päivätoteutuksessa ensimmäinen 1,5 vuotta (1.-3. lukukaudet) opiskellaan kampuksella 3-4 päivää viikossa. Muut päivät on varattu itsenäiseen ja ryhmätyöskentelyyn. Ryhmätöihin ja itsenäiseen opiskeluun voi käyttää myös kampuksen tiloja. 1,5 vuoden jälkeen opetus muuttuu opintojen loppuajaksi (4.-7. Lukukaudet) monimuotototeutusmalliin.
Päiväopinnot rakentuvat opiskelusta kampuksella sekä itsenäisestä opiskelusta mm. pienryhmissä. Kampustyöskentely on ohjattua ryhmässä opiskelua; esim. luentoja, harjoituksia, ryhmäkeskusteluja ja työelämäyhteistyötä. Opiskelutavat tukevat hyvin oppimistasi ja ammatillisen osaamisesi kehittymistä. Kampuksella opiskellessa saat vertaistukea ryhmäsi opiskelijoilta ja pääset osaksi kampuksen opiskelijayhteisöä.
Neljännellä lukukaudella opetus muuttuu opintojen loppuajaksi (4.-7. Lukukaudet) monimuoto-opinnoiksi. Monimuoto-opinnoissa hyödynnetään kampuksella opiskelun lisäksi verkko-opiskelun erilaisia mahdollisuuksia. Kontaktiopetusta on max. 5 arkipäivää kuukaudessa, joista 2-3 päivää kampuksella Kemissä ja 1-2 päivää etäopetuksena (Zoom). Kontaktiopetuspäivinä Kemissä ja etäopetuspäivinä tulee olla paikalla. Yhteisissä opetuspäivissä kampuksella ja etäopetuksessa käsitellään kaikille yhteisiä ja keskeisimpiä teemoja. Yhteisten päivien aikana työskennellään siten, että yhteinen teemoihin liittyvien näkemysten ja kokemusten jakaminen onnistuu. Läsnäolo ja työskentely yhteisissä hetkissä edistää ammatillisten dialogin osaamista, omien näkemysten argumentointia ja työryhmätyöskentelyosaamista.
Harjoittelujaksot ovat kokoaikaista harjoittelua.
Uramahdollisuudet
Sosionomina voit toimia esimerkiksi:
- Perheohjaajana
- Sosiaaliohjaajana
- Työtoiminnan ohjaajana
- Palveluohjaajana
- Projektityöntekijänä
- Asiantuntijana työllisyyspalveluissa
- Lastensuojelun ohjaajana
- Palvelukodin vastaavana ohjaajana
- Päihdetyöntekijänä
- Varhaiskasvatuksen sosionomina
- Maahanmuuttajatyössä ohjaajana
- Koulukuraattorina
- Sosiaalialan esihenkilönä
- Yrittäjänä
- Järjestötyöntekijänä
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Sosionomi (AMK), Bachelor of Social Services
Seuraavat toteutukset
Ota yhteyttä
Lapin AMK – Pohjoista tekoa
Olemme kylmiä. Olemme kuumia. Näemme valoa kaikkialla, myös pimeydessä. Olemme sitkeitä ja elämme kiihkeästi. Muovaamme, teemme ja innostumme. Valitsemme ne välineet, jotka toimivat meille parhaiten. Annamme tiedon kulkea, sillä yhdessä olemme enemmän. Kuljemme itse niitä polkuja, joilta löytyy parhaat paikat...
Lue lisää oppilaitoksesta Lapin ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä