Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tradenom (YH) | Företagsekonomi | flerformsstudier

Högskolan på Åland
Yhteenveto
3,5 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: separat ansökan
   
Monimuotototeutus
Maarianhamina
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Tradenom (YH) | Företagsekonomi | flerformsstudier

Om du är intresserad av att medverka i och att påverka morgondagens näringsliv, lokalt och i världen, är utbildningsprogrammet i företagsekonomi något för dig. Du får beredskap att arbeta med utmanande arbetsuppgifter inom både stora och små företag och organisationer. Du studerar i nära samarbete med näringslivet på Åland och har även möjlighet att läsa kurser eller en del av utbildningen utomlands vid någon av Högskolans partnerskolor.

De två första terminerna ägnas åt grundstudier och allmänna yrkesstudier. Från och med den tredje terminen kan du välja inriktning; redovisning och ekonomistyrning, Human Resource Management (HRM) och ledarskap eller sjöfart och logistik. I studierna ingår även 20 veckors praktik oberoende av inriktning.

Inriktningen redovisning och ekonomistyrning passar dig som vill få mångsidiga kunskaper inom företagsekonomi och är intresserad av att arbeta med redovisning och ekonomiuppföljning eller arbeta som egen företagare. Viktiga ämnesoråden är redovisning, entreprenörskap, marknadsföring, ekonomistyrning och logistik.

Inriktningen Human Resource Management (HRM) och ledarskap är lämplig för dig som vill jobba med personalarbete inom olika slags organisationer och bl a få kunskap om hur man kan tillämpa strategier för Human Resource Management (HRM) och Human Resource Development (HRD) i personalarbetet.

Inriktningen sjöfart och logistik riktar sig till dig som vill arbeta med sjöfart och internationell handel. Eftersom kunskapen inom shipping är stor på Åland kommer de teoretiska och praktiska studierna att genomföras i nära samarbete med utbildningsprogrammet för sjöfart och den åländska maritima näringen. Viktiga ämnesområden är sjöfartsekonomi, logistik, juridik och fartygskännedom.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen ja kelpoisuus

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Tradenom (YH), Tradenomi (AMK)

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland är en liten högskola som inledde sin verksamhet den 1 januari 2003. Småskaligheten och närheten mellan studerande och anställda är ett kännetecken för Högskolan på Åland liksom den vackra miljön i sjöfartsstaden Mariehamn. Inom Högskolan på Åland...


Lue lisää oppilaitoksesta Högskolan på Åland ja katso koulutustarjonta täältä

Kontaktuppgifter till Högskolan på Åland

Högskolan på Åland

Neptunigatan 17
AX-22111 Mariehamn