Sjökapten (YH) | dagstudier

Högskolan på Åland
Yhteenveto
4,5 vuotta
ruotsi
Syksy
Viimeinen hakuaika: separat ansäkan
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Maarianhamina
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Sjökapten (YH) | dagstudier

Efter sjökaptensexamen är du redo för en internationell karriär och kvalificerad för jobb som styrman på fartyg av obegränsad storlek. Du har alla världens hav som arbetsplats och behörighet för jobb ombord på både finländska och utländska fartyg.

Ledarskap och ansvar

Varje fartyg är som ett eget samhälle och som befälhavare har du huvudansvaret för besättning, fartyg, last och passagerare. Som sjökapten behöver du därför tycka om att ta ansvar och leda andra. Ett intresse för teknik är också till nytta.

Även som styrman har du ansvar för att effektivt och säkert styra fartyget.

Många arbetsmöjligheter i sjöfartsbranschen

I sjökaptensstudierna ingår både teori och praktiska övningar. I högskolans simulatorer, ombord på skolfartyget och ombord på fartyg i utrikestrafik får du använda dina teoretiska kunskaper i verkliga arbetssituationer.

Idag är efterfrågan på utbildade och kompetenta sjöbefäl stor. Internationellt är det också brist på däcksbefäl. Utbildningens bredd gör dig dessutom attraktiv inom andra sjöfartsrelaterade yrkesområden. Du kan till exempel jobba med transport och inom rederi- och hamnbranschen.

Hakeminen ja kelpoisuus

Utbildningsprogrammet för sjöfart antar nya studerande varje år. Ansökan sker på våren, från mitten av mars till mitten av april, och utbildningen startar till hösten.

Tutkinto / todistus

Sjökapten (YH), Merikapteeni (AMK)

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland

Funderar du på att börja plugga i höst men känner dig osäker på vilken skola du ska välja? Här hittar du 6 anledningar till varför du ska välja Högskolan på Åland. Individuell handledning Praktisk erfarenhet Nära samarbete med näringslivet Högteknologiska...


Lue lisää oppilaitoksesta Högskolan på Åland ja katso koulutustarjonta täältä

Kontaktuppgifter till Högskolan på Åland

Högskolan på Åland

Neptunigatan 17
AX-22111 Mariehamn