Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ingenjör (YH) | Maskinteknik | dagstudier

Högskolan på Åland
Yhteenveto
4 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Lähiopetus
Heltid
Maarianhamina
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Ingenjör (YH) | Maskinteknik | dagstudier

Ingenjörsutbildningen inom maskinteknik omfattar studier i fartygsmaskin, energi- och marinteknik. Utbildningen ger teoretiska kunskaper om funktion och dimensionering av fartygstekniska system men också system inom annan landbaserad industri. Integrerad praktik och praktisk tillämpning av kunskaper ger kompetens och färdigheter att verka i arbetslivet. Utbildningen är bred och ger stora möjligheter till intressanta arbetsuppgifter.

Eftersom dessa teknikområden utvecklas snabbt, betonas förmågan att självständigt finna nödvändig kunskap som grund för att upprätthålla aktuella kunskaper i yrkeslivet.

 

Välj mellan två olika inriktningar

Maskinteknik är utbildningsprogrammet för dig som är intresserad av fartyg samt energi- och maskinteknik. Du kan välja att läsa inriktningen energi- och fartygsmaskinteknik, som ger kunskap inom fartygsdrift och kraftverksdrift samt behörighet för sjötjänst som maskinbefäl. Om du inte planerar att jobba till sjöss kan du istället välja inriktningen energi- och marinteknik, där du får lära dig mera om miljö och hållbarhet, nya energitekniker och automation. Båda inriktningar ger en bred allmän kompetens inom området energi- och marinteknik.

 

Valet av inriktning gör du under det första året på utbildningen.

Utbildningsprogramet för maskinteknik passar dig som är intresserad av teknik och problemlösning. Du studerar bland annat energi-, fartygs- och elektrotekniska ämnen. Utbildningen varvar teori med praktiska övningar i högskolans simulatorer och laboratorier.

Inriktningen energi- och fartygsmaskinteknik vid Högskolan på Åland följer internationella bestämmelser (STCW-konventionen) och erbjuder mångsidig praktik ombord på vårt skolfartyg och ombord på fartyg i internationell trafik.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen ja kelpoisuus

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Ingenjör (YH), Insinööri (AMK)

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland är en liten högskola som inledde sin verksamhet den 1 januari 2003. Småskaligheten och närheten mellan studerande och anställda är ett kännetecken för Högskolan på Åland liksom den vackra miljön i sjöfartsstaden Mariehamn. Inom Högskolan på Åland...


Lue lisää oppilaitoksesta Högskolan på Åland ja katso koulutustarjonta täältä

Kontaktuppgifter till Högskolan på Åland

Högskolan på Åland

Neptunigatan 17
AX-22111 Mariehamn