Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ingenjör (YH) | Elektroteknik | dagstudier

Högskolan på Åland
Yhteenveto
4 vuotta
ruotsi
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
   
Lähiopetus
Heltid
Maarianhamina
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Ingenjör (YH) | Elektroteknik | dagstudier

Vårt utbildningsprogram för elektroteknik har två olika inriktningar. Välj mellan automationsteknik till sjöss (fartygsautomation) och automations-, energi- och miljöteknik. Båda inriktningarna ger dig en bred teknisk utbildning och goda möjligheter till en internationell karriär inom en spännande bransch i snabb utveckling.

Programmets inriktning mot automationsteknik till sjöss är unik och utbildningen är den enda i sitt slag i Norden. Kompetensen är efterfrågad och som utbildad ingenjör har du goda möjligheter att göra en internationell karriär inom många sjörelaterade näringar. Under fyra intressanta år får du studera avancerade elektroniska lösningar och lära dig hur tekniken bakom fartygens motorer och elsystem fungerar. Studierna ger en god grund för högteknologiska arbetsuppgifter vid marina maskin-, el- och automationsanläggningar.

Inriktningen mot automations-, energi- och miljöteknik är för dig som vill satsa på en karriär på land. Utbildningen är mångsidig och sätter tyngdpunkten på att lära sig om innovativa tekniska lösningar inom energi- och miljöområdet. Dina framtida arbetsområden är exempelvis inom automation, smarta elnät, förnybara energilösningar, hållbarhet och mycket mer.

Du behöver inte bestämma dig från början vilken inriktning du ska välja. Efter gemensamma grundstudier väljer du dina fördjupade kurser helt efter eget intresse och specialiserar dig antingen inom fartygsautomation (sjö) eller automation, energi och miljö (land).

Utbildningsprogrammet elektroteknik ger dig en bred teknisk utbildning och goda möjligheter till en internationell karriär inom en bransch i snabb utveckling. Utbildningen innehåller kurser bland annat i mät- och reglerteknik, elritning, elektronik, maskinteknik, programmering och säkerhet.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen ja kelpoisuus

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Ingenjör (YH), Insinööri (AMK)

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland

Högskolan på Åland är en liten högskola som inledde sin verksamhet den 1 januari 2003. Småskaligheten och närheten mellan studerande och anställda är ett kännetecken för Högskolan på Åland liksom den vackra miljön i sjöfartsstaden Mariehamn. Inom Högskolan på Åland...


Lue lisää oppilaitoksesta Högskolan på Åland ja katso koulutustarjonta täältä

Kontaktuppgifter till Högskolan på Åland

Högskolan på Åland

Neptunigatan 17
AX-22111 Mariehamn