AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus

Hämeen ammattikorkeakoulu, paikassa Valkeakoski
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörinä (AMK) osaat suunnitella, kehittää ja toteuttaa uusia sähköistykseen ja automaatioon liittyviä järjestelmiä ja ratkaisuja esimerkiksi teollisuuden, liikenteen, asumisen ja kotitalouksien tarpeisiin.

Voit työskennellä esimerkiksi tuotanto-, energia- tai huoltoalan yrityksessä. Alan insinöörejä toimii myös suunnittelutehtävissä ja teknisen myynnin tehtävissä. Ammattinimikkeesi voi olla vaikkapa automaatioinsinööri, sähköinsinööri, suunnitteluinsinööri, tuotantoinsinööri, automaatiosuunnittelija, ohjelmistosuunnittelija, sähkösuunnittelija tai sähkötöiden johtaja.

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksen sisältö

Sähkö- ja automaatiotekniikan opintojen laajuus on 240 opintopistettä. Opinnot kestävät noin neljä vuotta ja johtavat insinööri (AMK) -tutkintoon. Valmistuttuasi sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi (AMK) voit hakea sähköturvallisuuslain mukaista S2-sähköpätevyyttä muiden laissa pätevyyteen määriteltyjen vaatimusten täyttyessä.

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin (AMK) osaaminen koostuu useasta osa-alueesta:

  • Sähkö- ja automaatiotekninen perusosaaminen sisältää mittaustekniikkaa, sähkö- ja automaatioalan tieto- ja ohjelmistotekniikkaa, matemaattisia menetelmiä, fysiikkaa ja elektroniikkaa.
  • Suunnitteluosaaminen sisältää suunnitteluprosesseja, -menetelmiä ja -työkaluja, simulointimenetelmiä, laitteiden ja komponenttien mitoitusta ja valintaa, dokumenttien laatimista, standardien soveltamista sekä laatujärjestelmiä ja elinkaariajattelua.
  • Sähkö- ja laiteturvallisuuden osaaminen sisältää keskeisiä sähkö- ja laiteturvallisuuteen liittyviä lakeja, määräyksiä ja standardeja.
  • Yritys- ja tuotantotalouden osaaminen sisältää projektitoimintaa, johtamista, yrittäjyyttä, markkinointia ja kunnossapitoa.
  • Sovellusosaaminen sisältää sähkö- ja sähköenergiajärjestelmiä, kiinteistöautomaatiota, prosessiautomaatiota, tuotantoautomaatiota, robotiikkaa, konenäköä ja tekniikan soveltamista uusille käyttöalueille.
  • Prosessi-, laite- ja järjestelmäosaaminen sisältää tärkeimmät sähkön tuotantotavat ja, kuten laitteistot, yleisimmät tuotantoprosessit ja -koneet, niissä käytettävät anturit, lähettimet ja toimilaitteet sekä ohjaus- ja säätöjärjestelmät.

Koulutuksen toteutus

Monimuotototeutuksessa opiskelu on itsenäistä ja omatoimista. Itsenäistä opiskelua tuetaan kontaktiopetuksella, jota järjestetään sekä verkko-opetuksena että lähiopetuksena Valkeakosken kampuksella elokuun lopusta toukokuun alkuun. Lähiopetusta järjestetään yleensä perjantai-iltaisin sekä lauantaisin, ei kuitenkaan jokaisena viikkona. Itsenäisen työskentelyn ja lähiopetuksen lisäksi opintoihisi kuuluu ryhmätyöskentelyä ja kehittämisprojekteja.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Valkeakoski
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on ammattikorkeakoulujen yleinen hakukelpoisuus ja kaksi vuotta vähintään 18-vuotiaana hankittua työkokemusta.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus | insinööri | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Hämeen ammattikorkeakoulu
Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

Hämeen ammattikorkeakoulusta löydät kolme eri opiskelutapaa

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Meitä on noin 9 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan alueella, verkossa ja kansainvälisesti. Opiskelijoille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneillemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu