Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus

Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Hämeenlinna
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Bio- ja elintarviketekniikan hymyilevä opiskelija

Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus

Bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi valmistuneella opiskelija hallitsee biomateriaalin käsittelyn, bioteknisten tuotantojen käsittelyprosessit, teollisen biotekniikan, prosessiautomaation, kone- ja laitetekniikan sekä teknis-taloudellisen ajattelutavan. Opintojen kuluessa opiskelija hahmottaa elintarviketeollisuuden tuotantoa, kone- ja laitetekniikkaa, automaatio- sekä materiaalitekniikkaa sekä energia-, talous-, ympäristö- ja turvallisuusnäkökohtia.

Bio- ja elintarviketekniikan AMK-insinööri voi sijoittua monenlaisiin alan tehtäviin teollisuuteen tai julkiselle sektorille. Ammattinimikkeitä ovat mm. prosessi-insinööri tai prosessivastaava, tuotanto- tai käyttöinsinööri, kehitys- tai suunnitteluinsinööri, tuotekehittäjä tai tuotekehitysinsinööri, tuotannon esimies tai tuotannonsuunnittelija, tuotanto- tai osastopäällikkö, osaston esimies, projekti-insinööri tai -päällikkö, terveystarkastaja, laatupäällikkö ja ympäristövastaava.

Koulutuksen sisältö

Bio- ja elintarviketekniikan koulutus vastaa elintarviketeollisuuden sivu- ja jätevirtoja ja muita biomassoja hyödyntävien biojalostamoiden sekä kiertotalouspalveluita tuottavien yritysten osaamistarpeisiin. Laatu-, turvallisuus- ja vastuullisuusosaaminen ovat tärkeässä roolissa. Koulutuksessa valmistuvalla on myös ympäristö- ja terveysvalvonnan viranomaistehtäviin vaadittava osaaminen.

Opintojen ydinosaamiseen kuuluu kemiaa, matematiikkaa, fysiikkaa, mikrobiologiaa, hygieniaa ja aistinvaraista arviointia. Opinnoissa perehdytään myös bio- ja elintarviketeollisuuden raaka-aineisiin, niiden turvalliseen käsittelyyn sekä elintarviketeollisuuteen. Insinöörin prosessitekniset työkalut ja laadun tekemisen ja valvonnan tekniikat tulevat opinnoissa tutuksi, ja osaamista käytetään eri projekteissa tuotannon vastuullisuuden parantamiseen ja ilmastoystävällisten ratkaisujen kehittämiseen.

Profiloivien opintojen avulla opiskelija voi painottaa opintoja kiinnostuksensa mukaan elintarviketeollisuuteen, biojalostamotoimintaan ja/tai yrittäjyyteen. Opinnoissa työskennellään paljon tiimeissä, työelämälähtöisesti. Moduuleihin sisältyy yrityksille tehtäviä projektitöitä. Profiloiviin opintoihin voi sisällyttää tutkimus-, tuotekehitys- tai muun kehitysprojektin, jonka aihe on yritykseltä tai HAMK Bio -tutkimusyksikön hankkeesta.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 8000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Bio- ja elintarviketekniikan koulutus | insinööri | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot:

Uutiskirje
Haluan tilata HAMKin uutiskirjeen