Sivuston käyttötapa: Mobiili

Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus

Diakonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Monimuotokoulutus
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Helsinki, Oulu, Pieksämäki, Pori, Turku
Alkavat koulutukset
Helsinki
Syksyllä

Oulu
Syksyllä

Pieksämäki
Syksyllä

Pori
Syksyllä

Video

Kouluttaudu asioimistulkiksi Diakissa! Diakin opiskelija Zainab kertoo, miksi hän valitsi Diakin. #yhteishaku #diakamk

Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus

Asioimistulkkauksen koulutus

Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus

Asioimistulkkauksen koulutus on humanistisen alan ammattikorkeakoulututkinto, josta valmistuu tutkintonimikkeellä Tulkki (AMK). Asioimistulkkauksen koulutuksessa työkielet vaihtelevat vuosittain työelämän tarpeiden mukaan, ja hakijan on osattava suomen lisäksi yhtä työkielistä.

Kevään 2021 yhteishaun työkielet ilmoitetaan myöhemmin.

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena, jonka lähijaksoihin voi osallistua miltä tahansa Diakin kampukselta. Opiskelijalla on lukukauden aikana 1–2 lähijaksoa, jolloin opetus toteutetaan Helsingissä lähiopetuksena. Opiskelijalla ei tarvitse olla tulkkauksen osaamista tai kokemusta hakeutuakseen koulutukseen.  

Asioimistulkkauksen koulutuksen sisältö:  

  • tulkkaus ja kääntäminen
  • tulkin ammatillinen työnkuva 
  • ammattietiikka
  • viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • työkielten ja -kulttuurien sekä suomalaisen yhteiskunnan palvelurakenteen opinnot käytännön harjoittelut  

Koulutukseen sisältyy ohjattuja tulkkauksen käytännön harjoitteluja sekä työelämässä että oppimistehtävinä opintojaksojen sisällä. Asioimistulkkauksen koulutus keskittyy tulkin keskeisimpiin toimintaympäristöihin: kasvatus ja opetus, sosiaaliala, terveysala, maahanmuuttohallinto sekä poliisi- ja oikeusala. Näistä toimintaympäristöistä opinnoissa käsitellään lakitausta, alan toimijat ja ammattilaiset, toimintaprosessi sekä sanasto molemmilla työkielillä. Opiskelija voi opintojensa aikana suuntautua myös oman kielen opetukseen ja ohjaukseen, tai suorittaa osan opinnoista kansainvälisessä vaihdossa tai osallistumalla hanketyöhön.   

Tulkit työelämässä  

Koulutettujen tulkkien tarve kasvaa koko ajan maahanmuuton lisääntyessä. Tutkinnon suorittaneet tulkit työllistyvät erilaisiin tulkkaus- ja käännöstehtäviin asioimistulkkauksessa viranomaistahoilla, oikeus- ja kokoustulkkauksessa sekä kansainvälisissä tehtävissä. Koulutettuja tulkkeja tarvitaan myös maahanmuuttajien oman kielen ohjaustehtävissä. Asioimistulkkauksen koulutuksen suorittaneet opiskelijat voivat hakeutua suoraan Opetushallituksen ylläpitämään oikeustulkkirekisteriin ja saada sitä kautta kelpoisuuden oikeustulkkina toimimiseen.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutukseen haetaan Helsingin-kampukselle, mutta lähiopetukseen voi osallistua kaikilta Diakin kampuksilta. Lukukausittain koko opiskeluryhmällä on 1–2 lähiopetusviikkoa Helsingissä. Muu lähiopetus toteutetaan monikampusperiaatteella pienryhmissä, jolloin osallistuminen tarkoittaa läsnäoloa omalla kampuksella.

Tutkinto / todistus

Tulkki (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Diakonia-ammattikorkeakoulu Twitterissä ja Facebookissa

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu

» Diakonia-ammattikorkeakoulu somessa

Diakonia-ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa koulutusta Helsingissä, Porissa, Turussa, Oulussa ja Pieksämäellä.  Diakille on keskeistä ensinnäkin eettisesti vahvan yhteiskunnallisen koulutuksen kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla  sekä humanistisella että opetusalalla. Toiseksi sen kansallisena erityistehtävänä on kirkollisen diakoni-, diakonissa- ja nuorisotyönohjaajakoulutuksen kehittäminen....


Lue lisää oppilaitoksesta Diakonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Kyläsaarenkuja 2
00580 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.diak.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Asioimistulkkauksen koulutus | monimuotototeutus täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: