Musiikkipedagogi (AMK)| päivätoteutus

Centria-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy 2023
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Kokkola
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Musiikkipedagogi (AMK)| päivätoteutus

Tarjoamme opetusta kolmessa musiikkigenressä. Voit valita klassisen musiikin, rytmimusiikin tai kansanmusiikin opinnot ja opiskelu yli genrerajojen on myös mahdollista. Suomen ammattikorkeakouluista vain Centriassa on mahdollisuus opiskella kansanmusiikkia suuntautumisvaihtoehtona. Vaikka opinnot toteutetaankin päivätoteutuksena, varaamme muutaman paikan myös opiskelijoille, jotka haluavat suorittaa opintonsa monimuotoisesti, jolloin opintoja voi suorittaa työn ohella tai pidemmän välimatkan päästä. Teemme tällöin opiskelijan kanssa henkilökohtaisen suunnitelman etä- ja lähipäivistä.

Centriasta valmistut musiikin alan ammattilaiseksi. Opintoihin sisältyy myös pedagogiset opinnot, joten saat valmistuttuasi myös instrumenttiopettajan pätevyyden. Opintojen sisältö riippuu osin valitsemastasi suuntautumisvaihtoehdosta. Centrian musiikin koulutukseen haet valitsemallasi instrumentilla tai instrumenteilla. Lisäksi sinun on päätettävä, hakeudutko musiikin ohjaajan vai instrumenttipedagogin suuntautumisvaihtoehtoon.

Hakuvaiheessa tehdyt valinnat määrittävät opiskelun sisältöjä alusta alkaen. Instrumenttipedagogin suuntautumisvaihtoehdossa keskitytään pääinstrumentin soittotaitojen kehittämiseen ja syventämiseen, ja opintojen lopuksi suoritetaan päättönäyte. Musiikin ohjaaja opiskelee pääaineen lisäksi myös mm. sivuinstrumenttia sekä orkesterin ja kuoron johtoa tähdäten mahdollisimman monipuoliseen osaamiseen musiikin alalla.

Musiikkipedagogin perusopintoihin kuuluu kaikille yhteisiä musiikin hahmotusaineita, muun muassa teoriaopintoja ja säveltapailua. Osallistut opiskelun aikana useisiin ammattiosaamista ja -identiteettiä kehittäviin konsertteihin ja produktioihin, joiden kautta pääset verkostoitumaan työelämän edustajien kanssa. Vierailevat taiteilijat ja erilaiset mestarikussit tuovat sisältö musiikin työelämäkentältä eri genreistä. Musiikin alalla verkostoituminen on tärkeää, ja opintojesi aikana sinulla avautuu useita mahdollisuuksia soittaa konserteissa yhdessä huippuammattilaisten kanssa.

Musiikin koulutuksessa opetus tapahtuu pääsääntöisesti arkipäivisin Talonpojankadun kampuksellamme Kokkolassa, mutta osan opinnoista voi suorittaa myös verkko-opintoina. Opintoihin sisältyy lisäksi itsenäistä opiskelua. Saat opetusta sekä yksilö- että ryhmätunneilla. Opinnot on ryhmitelty jaksoihin, ja oma opintopolkusi suunnitellaan osaamisperusteisesti juuri sinulle sopivaksi. Pyrimme räätälöimään koulutusta ja sen sisältöä vastaamaan opiskelijoidemme tarpeita.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Musiikkipedagogi (AMK)

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu

Centria on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Centriassa opiskelee lähes 4000 opiskelijaa ja vuosittain Centriasta valmistuu noin 500 insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan- ja terveydenhoitajaa sekä musiikki- ja yhteisöpedagogia. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita valmistuu vuosittain noin 40. Kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa....


Lue lisää oppilaitoksesta Centria-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Centria-ammattikorkeakoulu

Talonpojankatu 2
67100 Kokkola

 Näytä puhelinnumero