Barnmorska (YH) | dagstudier

Arcada
Yhteenveto
4,5 vuotta
ruotsi
Möjlighet till studiestöd
Hösten
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Helsinki
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Barnmorska (YH) | dagstudier

Mål

Barnmorskeutbildningen riktar sig till dig som trivs med självständigt arbete, är intresserad av kvinnans hälsa och sjukdom samt människans reproduktiva och sexuella hälsa. Du vågar ta ansvar, är utvecklingsinriktad och söker ett meningsfullt arbete.Arcada är den enda som erbjuder barnmorskeutbildning på svenska i södra Finland.

Utbildningens innehåll

Utbildningen till barnmorska ger dig utmärkta kunskaper i allt från att arbeta i förlossningssal och gynekologisk öppenvård till att ta dig an expertuppgifter inom till exempel sexualrådgivning och mödravård. En del av studierna kan förverkligas utomlands och utbildningen ger EU-kompetens. Eftersom utbildningen innehåller mycket praktik är det viktigt att du även behärskar finska.

Som grund för en barnmorskeexamen ger utbildningen dig även en examen som sjukskötare. Därför studerar du bland annat vård (t.ex. inremedicinsk och kirurgisk vård, barnsjukvård, psykiatrisk hälso- och sjukvård), medicin och naturvetenskap (t.ex. anatomi och fysiologi).

Du lär dig också forskningens och utvecklingsarbetets grunder samt ledarskap. Studierna förverkligas i nära samarbete med arbetslivet, bland annat i form av projektarbeten individuellt eller i grupp.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Barnmorska (YH), Kätilö (AMK)

Arcada

Arcada 

Varför Arcada? Oavsett om du snart ska ta de första stegen i din karriär, eller redan befinner dig mitt i arbetslivet, erbjuder Arcada utbildningar som ger dig bästa tänkbara förutsättningar att möta framtiden. Arcada är en högklassig yrkeshögskola, som har...


Lue lisää oppilaitoksesta Arcada ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Arcada

Jan-Magnus Janssonin aukio 1
00560 Helsinki